El passat desembre, Corts els havia condemnat a una dura pena dos dels tres implicats en el cas. La tercera era la germana del noi. De fet, era a ella a qui la policia va anar a buscar al domicili familiar, ja que estaven fent indagacions posteriors a l’operació ‘Brotxeta’, causa en el qual apareixien els telèfons de la noia. Ella no hi era, però l’actitud clarament sospitosa dels dos ocupants de l’immoble va ser determinant.
Especialment la de la mare, que en diverses ocasions, mentre s’esperava l’arribada del batlle, va intentar agafar una bossa de mà de l’habitació de la filla. A dins, finalment, la policia hi trobaria la cartera del germà, la clau de la caixa forta, diners i cocaïna. Ja a la caixa, encara més droga i una llibreta amb anotacions, que indicava, segons els investigadors, les diferents operacions de venda. I hi havia lletra de tres persones: els dos processats i la germana.
En el judici de primera instància, la tàctica dels dos acusats va ser la mateixa. Admetien que sí, que hi havia tràfic, però asseguraven que l’única responsable era la, respectivament, filla i germana, que ja no es troba al país perquè en va ser expulsada administrativament. De res els va servir. Les proves contra ells, inclosos testimonis que afirmaven haver comprat droga al jove, eren elements prou sòlids per als magistrats.
Ja el desembre, Corts els va condemnar a tots dos i els va imposar una pena de sis anys de presó ferms. La defensa va presentar recurs al Superior. Demana que s’absolgués la mare i que es reduís el càstig imposat al jove. S’argumentava que era desproporcionat en comparació a penes imposades en altres casos amb quantitats similars.
Ara, s’ha conegut la sentència. Tot i que el Superior sí que modifica la sentència inicial, el canvi no és substancial. Tot just una petita reducció de pena per a la mare. Es rebaixen els anys de presó de sis a cinc. Pel jove, però, es manté el mateix temps d’estada a la Comella.