Els fets ara resolts daten de fa un any i mig llarg. Els banders van enxampar el caçador en qüestió traslladant el cap d’un mufló mascle. Degudament anellat, això sí. Però sense la resta del cos. La normativa en matèria cinegètica relacionada amb els plans de caça estableix que, a diferència per exemple del cabirol, que s’ha de transportar sencer o sencer sense les vísceres, el mufló es pot traslladar trossejat. Però per trossejar l’animal cal avisar prèviament els banders i que aquests autoritzin l’actuació.
No és que els banders hagin de controlar que un animal d’aquestes característiques s’esquartera degudament. No és això. La qüestió que volen assegurar els banders és que si s’abandona una part d’un animal, el responsable de l’abandonament el deixarà en una zona de la muntanya prou discreta perquè ningú que vagi al bosc no pugui topar fàcilment amb les restes que, per altra banda, no deixen de ser font d’aliment per a d’altres animals salvatges.
El cas resolt ara per la sala administrativa del TS és clar que no hi va haver l’autorització, no es va comunicar als banders, i com que el director del cos sí que té la potestat delegada per emetre resolucions sancionadores, la sala no ha pogut fer res més que confirmar els 2.000 euros de multa i la suspensió del permís de caça, alhora que el caçador en qüestió haurà d’esperar tres anys abans no pugui tornar a obtenir-lo. En definitiva, tres anys sense poder caçar.
Comentaris