L’octubre del 2017, Govern va donar la concessió a Montre, però Etna Serveis, una altra de les societats licitadores, va presentar un recurs administratiu en contra de la decisió. Al·legava tot un seguit de mancances, deficiències i anomalies. De fet, fins i tot es va arribar a plantejar la possibilitat d’una querella criminal per tràfic d’influències. L’executiu va desestimar el recurs i Etna va continuar amb el procediment, en aquest cas, ja davant la justícia.
I en primera instància, la Batllia li va donar la raó, tot entenen que la decisió del Govern no era “ajustada a dret”. Per això, exigia que “es procedeixi de nou a la valoració de les ofertes presentades” per “procedir a continuació i prèvia realització dels tràmits pertinents a adoptar una nova resolució”. Llavors, l’executiu va decidir recórrer al Superior, ja que, com ha explicat Jover, “vam valorar que els passos havien estat els correctes”.
I aquesta segona instància, ara, ha corregit la Batllia. Anul·la la sentència anterior i valida el concurs. “Empara el rigor dels processos que es van desenvolupar”, ha apuntat el portaveu de l’executiu, que ha remarcat que la resolució “permet poder continuar oferint un servei important en el context actual”.