Les operadores de bus accepten fer més servei nocturn tot i avisar que “no anirem a perdre diners”

Les companyies veuen factible assumir les freqüències extra anunciades pel Govern però deixen clar que caldrà compensació econòmica tenint en compte que els costos són més elevats per pagar un plus als treballadors i que potser no és suficient amb el sistema de cobrament per validació

Un bus fent el servei nocturn.

Les operadores de les línies de bus nacionals es mostren disposades a assumir l’ampliació del servei nocturn anunciada per Govern de cara al setembre. Ara bé, també avisen que no estan disposades a perdre diners. És a dir, que se’ls ha de compensar adequadament. Si hi ha prou volum d’usuaris, no seria un problema, però en cas que no s’arribi a la xifra concreta, caldria tenir altres aspectes. I, per això consideren que cal abordar com abans millor les trobades amb l’executiu per definir el nou model.

Així ho ha apuntat el màxim responsable d’Autocars Nadal, Bartumeu Nadal, en declaracions a Altaveu. Recorda que “sempre se n’havia parlat i sempre havíem demanat que es fes una estadística per saber si valia o no la pena”. Ara, es troben amb la decisió i avisen que, si bé “serà fàcil d’aplicar perquè tenim l’estructura”, també cal “treballar bé freqüències i horaris pel benefici de tots”, tot remarcant que “si fem rodar busos buits tampoc no valdrà la pena”.

Per això, Gabriel està a l’espera de les reunions amb Govern “per veure què han pensat ells”. Així, apunta que una clau serà el volum real d’usuaris que es tingui. “Si anem només a validacions, com ara, hem de veure si n’hi ha prou o no”, comentat, tot recordant que “cal tenir en compte que el cost és superior, per exemple, pel plus d’horari nocturn”. I deixa clar que “estem disposats però hem de buscar la fórmula perquè les empreses no perdin diners”.

El servei de bus s’ampliarà a partir del setembre amb dues freqüències a la nit de diumenge a dijous

Des de la Cooperativa Interurbana, gestora de les línies entre la capital i les dues valls (la d’Orient i la del Nord) es recorda que la mesura “des de fa temps que és una reivindicació del sector hoteler i de la restauració” i que “sempre els dèiem que era Govern qui ho havia de determinar”. Entén que assumir aquesta tasca és factible, tot i que també deixa clar que caldrà acordar la compensació corresponen: “Hem de parlar amb els serveis tècnics per quantificar hores i quilòmetres i, lògicament, el cost”.

La companyia resta pendent ara de “saber les modalitats i quan s’ha de posar en marxa”. Almenys de forma oficial perquè, cal recordar, durant la presentació es va comentar que seria a partir de setembre i amb dues freqüències cada dia de la setmana fora dels que ja s’operava. Una tasca que la Cooperativa, afirma Dalleres, està preparada per assumir. “Sempre hem d’estar pendents del que se’ns demana”, indica.

Es considera que les noves línies es podran impulsar sense excessives complicacions. Tampoc caldrà, a priori, ampliar plantilla. S’entén que es pot tirar endavant amb els treballadors actuals, entre 100 i 110. Això sí, potser amb algunes hores extra. “Cada treballador està contractat per 40 setmanals i, si són nocturnes cobren un plus. Això ja forma part dels costos de serveis”, argumenta. Ara, indica, “tenim una plantilla estable” i el nou servei “no distorsiona perquè parlem de poques hores en comparació amb les que fem; les podem absorbir”.

En aquest darrer punt, Nadal sí que considera que haurà de fer alguna incorporació. “Crec que probablement haurem de contractar algú”, indica Gabriel Ara bé, novament, “tot dependrà del nombre de freqüències i com ho volen fer”.

Etiquetes: