Hife inverteix 600.000 euros en la línia entre Andorra i la Seu amb l’objectiu de doblar els usuaris

(AMB VÍDEO)La companyia torna a operar el trajecte des d’aquest dimecres amb dos vehicles híbrids i amb freqüències de cada mitja hora

David Forné i José Maria Chavarría. Albert Sanjuan

Hife opera des d’aquest dimecres, juntament amb Camino Bus, la línia internacional entre Andorra i la Seu d’Urgell. La companyia d’autobusos havia fet el trajecte de manera provisional quan Montmantell va fer fallida i va ser la guanyadora del concurs que va convocar Govern. Tot i això, no ha pogut reprendre el trajecte fins que no ha rebut l’autorització de l’executiu espanyol. Ha fet una inversió de 600.000 euros en dos vehicles híbrids i les freqüències passen a ser cada mitja hora.

Els usuaris de la línia internacional d’autobús entre Andorra i la Seu d’Urgell poden gaudir des d’avui de més freqüències després que Hife hagi començat a operar el servei. Ho fa amb dos vehicles híbrids que s’han vist circular des de primera hora del matí. Es tracta dels primers que utilitzen aquesta tecnologia al país. Va ser la guanyadora del concurs que va convocar el Govern i va aprovar l’autorització la segona quinzena d’agost. Tot i això, fins aquesta setmana no ha rebut el permís per part de l’executiu espanyol.

S’incrementen les freqüències tres vegades amb autobusos adaptats per a les persones amb mobilitat reduïda, amb wifi a l’interior, informació en temps real dels vehicles i la compra online dels bitllets

El secretari d’Estat de Transports, Transició Energètica i Mobilitat, David Forné, ha destacat que “millorem les comunicacions entre el Principat i la capital de l’Alt Urgell i s’incrementen les freqüències tres vegades amb autobusos adaptats per a les persones amb mobilitat reduïda, amb wifi a l’interior, així com la inclusió de mascotes, informació en temps real dels vehicles i la compra online dels bitllets”. El fet que els vehicles siguin híbrids elèctrics han de permetre reduir les emissions d’efecte hivernacle un 20% respecte al transport tradicional.

David Forné i José Maria Chavarría a dins del bus

Les noves condicions permeten triplicar les freqüències amb 32 combois, per dia, lluny dels 14 que s’oferien abans pel servei de dilluns a dissabte. Forné ha explicat que diàriament travessen la frontera entre 1.500 i 2.000 persones que venen a treballar o a estudiar, entre altres motius i l’“objectiu és captar aquest públic i doblar el nombre d’usuaris”. Tot i que no ha donat la xifra de quantes persones utilitzen aquesta línia, sí que ha expressat que l’any passat es van fer 100.000 viatges.

El primer autobús sortirà des de la Seu d’Urgell a les 6.30 hores i el darrer a les 23.45 hores. En canvi, des del Principat el servei començarà a les 7.30 hores i el darrer a les 21.30 hores

Per la seva part, el conseller delegat d’Hife, José Maria Chavarría, ha explicat que “entrar en el mercat andorrà és un privilegi perquè ofereix noves oportunitats i podem enllaçar els trajectes amb els de Lleida, la Costa Daurada i València”. La inversió que s’ha fet és d’uns 600.000 euros i manifesta que “perquè una línia regular funcioni necessites un any per tal que l’usuari tingui tota la informació i captis nous clients”.

El primer autobús sortirà des de la Seu d’Urgell a les 6.30 hores i el darrer a les 23.45 hores. En canvi, des del Principat el servei començarà a les 7.30 hores i el darrer a les 21.30 hores. Chavarría ha destacat que hi haurà connexions exprés aprofitant els vehicles que fan la línia entre Andorra i Lleida. Per aquest motiu, de la trentena de freqüències, l’empresa en realitzarà unes vint. Els abonaments físics s’hauran d’adquirir a l’oficina que la companyia té a la plaça de les Arcades i que estarà operativa entre avui i demà. El CEO d’HIFE confia que la tecnologia no els jugui una mala passada i no hi hagi problemes amb els de Camino Bus a l’hora de validar el viatge.

https://youtu.be/lHgNjMY1kZI