“Hem creat una cultura del bus a Andorra”

David Forné defensa l’avenç aconseguit amb la gratuïtat del transport públic i avança que durant la tardor es treballarà en nous canvis per, de cara al 2025, fer més “eficient” el servei

Un bus que va fins al Pas de la Casa.
Un bus que va fins al Pas de la Casa. MOU-TE EN BUS

Govern espera tancar de forma definitiva la setmana vinent els nous horaris del bus nocturn. Tot s’està acabant de parlar amb les mateixes companyies i amb la Cambra de Comerç. Paral·lelament, durant la tardor s’espera avançar també en altres canvis que es volen implementar a la xarxa arran dels resultats del procés participatiu que es va fer al primer semestre. Tot amb l’objectiu de millorar un servei que, ara, té molts més usuaris. “Hem creat una cultura del bus a Andorra”, ha afirmat el secretari d’Estat de Transports, Mobilitat i Transició Energètica, David Forné.

Des de l’executiu s’ha deixat clar que l’aposta per la gratuïtat de servei i perquè aquest millori es té al cap. Forné ha confirmat que el dia 2 de setembre s’iniciaran les noves freqüències del bus nocturn, tot i que falta encara acabar-les d’afinar. “Treballem amb la Cambra i amb les companyies per fer-ho i ho tindrem la setmana vinent”, ha explicat.

Paral·lelament, però, es treballa també en altres millores. Ja també al setembre hi ha previst una altra petició del procés participatiu: el reforç del transport escolar. I, a la vegada, fins a finals d’any “farem l’estudi de les línies per veure com podem fer més eficients els trajectes”. En aquest sentit, entén que “no hi ha d’haver canvis substancials”, però que sí que cal “donar un bon servei”.

Més quan, remarca, s’ha aconseguit, al seu entendre, un gran avenç en aquests darrers anys. “Hem creat una cultura del bus a Andorra que no existia i, fins i tot, els turistes ara el fan servir quan abans no succeïa”, ha indicat. Per això, recorda, “cada cop invertim més diners”.

En aquest sentit, ha deixat clar que aquests canvis, si cal, també suposaran compensacions econòmiques per a les operadores. “S’ha de pagar pel servei que es dona. Per cada banda hi ha uns experts nomenats per arribar als acords que corresponguin”, ha manifestat.

Comentaris (13)

Trending