Govern aposta per estudiar si les avaries d’Air Nostrum “tenen raó de ser o no”

L’Executiu manté que els contactes amb la companyia són “constants” per intentar “minimitzar” les situacions d’anomalia i s’apunta la possibilitat de “modificar dies de vol o horaris” per trobar solucions

El ministre portaveu, Guillem Casal.
El ministre portaveu, Guillem Casal. SFGA / JAViladot

El Govern assegura que segueix treballant amb Air Nostrum per “intentar minimitzar” les cancel·lacions de vols que s’han donat fins ara en la línia Andorra-Madrid. El ministre portaveu, però, considera que més enllà de debatre si la xifra total és “molt o poc” el que cal esbrinar és si les avaries “tenen raó de ser o no”. En aquest sentit, destaca que s’han doblat els passatgers del servei i que per tant, no s’ha detectat desafecció per part des usuaris.

“Més enllà de debatre sobre si és molt o poc 5 cancel·lacions, el que cal trobar és la manera de solucionar-ho i veure si aquestes avaries tenen raó de ser o no”. Aquesta és l’afirmació del ministre portaveu, Guillem Casal, en relació amb les diverses incidències que han patit recentment els vols que uneixen l’aeroport d’Andorra-la Seu amb el de Madrid. Casal ha volgut treure pit de les millores fetes a la instal·lació degut a la bona entesa tant amb la Generalitat de Catalunya com amb el Govern espanyol i dels bons resultats que han comportat, amb una “intensificació” de les operacions de vol. Amb tot, ha apuntat també la possibilitat de trobar solucions “posant altres recursos”, com pot ser “modificar els dies de vol o els horaris”. En definitiva, “posar altres elements sobre la taula, que em consta que s’estan posant, i treballar perquè és d’interès compartit que el servei es presti de la millor manera possible”.

Així, aprofitant la reunió mantinguda aquest dimecres per la comissió mixta ha apuntat que els vols d’Air Nostrum han passat de 5.000 passatgers el 2021 a 11.000 el 2022, una xifra que es preveu que s’iguali aquest 2023. De la mateixa manera ha recordat que dels 111 vols comercials entre Andorra i Madrid que s’han operat fins a l’agost, només se n’han cancel·lat 13, dels qual 8 per motius meteorològics i 5 per criteris tècnics, fet que representa “un 11% de cancel·lacions”.

Dels 111 vols operats entre Andorra i Madrid fins a l'agost, se n'han cancel·lat 13, dels quals 8 per motius meteorològics i 5 per criteris tècnics, ha dit Casal

El ministre portaveu ha insistit que són els experts en la matèria i assessors de Govern els qui han d’avaluar si les xifres són normal o no, però ha reiterat que des de la secretaria d’Estat liderada per David Forné s’està “en contacte constant amb Air Nostrum per intentar minimitzar aquestes situacions” i perquè la gent “continuï confiant” en el servei. Segons Casal, el fet de doblar el nombre de passatgers no mostra que s’hagi generat “desafecció” i ha afirmat que “nosaltres no ho detectem”, com a mínim, fins ara.

Per aquest motiu ha demanat “analitzar les coses de forma més global i donar marge de confiança a les empreses que operen” i en cas que no es puguin trobar sortides factibles per a totes les parts, apostar per un “arbitratge polític” per trobar les situacions que “millor convinguin i poder solucionar el que podem estimar que són més cancel·lacions del normal”.

Finalment, qüestionat sobre la possibilitat de comminar la companyia a poder activar un segon aparell en cas d’avaria, especialment si és en el vol de sortida des de Madrid, ha recordar que els avions que s’utilitzen són uns “avions específics, uns ATR amb capacitats i dimensions específiques” per l’aeroport de la Seu.

Comentaris (2)

Trending