Miquel s’ha mostrat satisfet per les xifres facilitades per Aeroports de Catalunya i assegura que “l’impuls que hem fet des d’Andorra amb els vols a Madrid i Palma han contribuït a arribar a aquests valors”. Té clar que les operacions d’aquest hivern entre l’aeròdrom situat a Montferrer i Castellbó i les instal·lacions de Son Sant Joan han estat claus per assolir el rècord de passatgers. De fet, es veu clarament quan en el primer trimestre, els usuaris van ser 5.546 i d’abril a juny la dada ha estat de 3.282. Cal tenir en compte que en aquesta informació també s’inclouen les persones que han viatjat en avions privats.
El director del departament d’Energia i Transports considera que aquestes dades es poden incrementar l’any vinent, sobretot perquè la prova pilota amb Palma tornarà a la tardor i durant tot el 2025. “Donant-hi continuïtat farà que el nombre d’operacions i viatgers augmenti i confiem que els costos que hagi d’assumir Govern siguin petits”, ha exposat. De fet, ja s’ha vist que l’ocupació dels primers sis mesos del 2024 s’ha multiplicat per dos si ho comparem amb el mateix període del 2023.
La incògnita és saber com es comportarà la ruta comercial amb les Balears durant la resta de l’any. Miquel exposa que “hem vist que té un interès durant el primer trimestre i veurem com es pot consolidar durant el final d’aquest any i el vinent”. Confia que es pugui consolidar com ha passat amb els viatges a Madrid que, diu “tenen una acceptació interessant”.
Des de l’executiu es recorda que el conveni que es va signar amb Aeroports de Catalunya, a banda de portar turistes, també contemplava la dinamització de les instal·lacions, així com la comarca de l’Alt Urgell. Sobre la possibilitat d’ampliar les línies, com podria ser a París, ha recordat que es tracta d’una visió llarg termini i que cal esperar que la Generalitat instal·li el sistema de càrrega de combustible de pressió, les obres del qual es licitaran a finals d’enguany.