La secretaria d’Estat de Transports, Mobilitat i Transició Energètica vol dur a terme un pla de millora per optimitzar el servei de transport públic i per aquest motiu, vol contractar un assessor en la matèria perquè “col·labori en la resposta immediata i eficaç als problemes que sorgeixin i proposi solucions a curt i a mitjà termini”. Així ho estableix en el plec de bases, que detalla les possibles tasques que haurà de fer.
Un dels treballs que se li encarregarà serà la realització d’informes mensuals i anuals de control pel que fa als horaris dels autobusos, els incompliments, els quilòmetres, així com els balanços econòmics, la verificació de la informació sobre les línies regulars, el seguiment dels serveis de l’Estació nacional o l’elaboració d’un catàleg de possibles alternatives en cas de tancament de carrers, entre altres.
L’equip tècnic haurà d’estar format per un consultor especialista en transports i mobilitat i amb una experiència acreditada d’haver realitzat o participat en els darrers deu anys, com a mínim en 5 projectes o estudis del transport públic en l’àmbit de les línies nacionals d’Andorra. Així mateix, caldrà un altre consultor en desenvolupament de models de simulació de transport públic i que hagi participat en tres projectes o estudis de simulació de la matèria.
El cost estimat és de 30.000 euros i la durada del contracte serà fins al 31 de desembre del 2026.
ESTUDI PER REORGANITZAR EL SERVEI
D’altra banda, també s’ha licitat l’estudi d’adaptació i optimització dels recursos del servei del transport públic i l’anàlisi operacional de les parades, el qual també en farà un seguiment l’empresa assessora. La finalitat és “millorar l’eficiència i complementar l’oferta, de manera que es millori l’amplitud horària, les freqüències, l’oferta nocturna i a cobertura territorial nacional”.
El treball, que tindrà un cost d’uns 35.000 euros, estarà compost de tres fases. En la primera es farà la diagnosi a partir de la recopilació d’informació dels serveis existents i de les parades. La segona part constarà de l’anàlisi de les dades que han de permetre realitzar la simulació de diferents escenaris. Per això, serà necessari un treball de camp a bord dels vehicles de totes les expedicions en dos dies feiners i un cap de setmana. Un cop es tingui tot això s’hauran de presentar les propostes d’optimització per tal de millorar l’oferta. En aquest cas el contracte serà fins a l’abril del 2025.
Comentaris (3)