Forné ha posat en relleu que tot i que Andorra és un territori de muntanya que té les seves limitacions, s’està fent “una molt bona feina amb aquest model de mobilitat més sostenible amb accions com el transport públic gratuït o amb el transport segregat amb el qual estan treballant”, que farà que hi hagi menys cues i que sigui un model de país més descarbonitzat.
Durant la trobada, el secretari d’Estat també ha exposat als assistents l’origen de les carreteres d’Andorra que està estretament vinculat amb l’energia gràcies a la concessió que es va fer a l’antiga FEDA anomenada Forces Hidroelèctriques d'Andorra (FHASA). Al llarg d’aquests dies, els representants d’alguns països associats es congregaran a la capital per debatre temes com les noves vies o la sostenibilitat en el món del transport.
El PIARC és una associació sense ànim de lucre creada a França el 1909, per tal d’agrupar els organismes i especialistes relacionats amb les carreteres de tots els països. Actualment, el PIARC compta amb més de 124 governs nacionals de tot el món com a membres; i té membres a més de 142 països. Més de 1.200 (comitès i grups d’estudi) experts de tot el món fan de la PIARC la major xarxa mundial d’especialistes de la carretera. Andorra forma part com a membre permanent de la PIARC des de fa més de 30 anys.