El SAAS ja ha desestimat el recurs administratiu presentat per la UTE formada per Carlemany, Valira i Egara contra la decisió de deixar desert el primer concurs. L’esmentada aliança empresarial entenia, entre altres coses, que havien d’haver quedat fora del procés dos dels quatre aspirants al servei. I que la concessió se l’haurien d’haver jugat entre Carlemany-Valira-Egara i els ara per ara vencedors del segon procés, SAS-SSG.
La parapública hauria defensat el fet que declarés desert el primer concurs, justament, per la disparitat de preus que hi havia entre els quatre aspirants
La UTE impugnadora considerava que ni ADP ni Cor de les Valls complien en matèria de preus. Una per excés i l’altra per defecte. Alhora, segons fonts properes al SAAS, els impugnants del primer concurs haurien denunciat el frau de llei que a parer seu suposa el fet que ADP i Cor de les Valls fossin, en el fons, la mateixa firma. O, almenys, que es van posar d’acord per alterar els preus i crear un desajustament.
El SAAS hauria reconegut que el beneficiari final d’ADP i de Cor de les Valls seria el mateix, però que tenen formalment independència societària, amb un registre de comerç distint. La parapública hauria defensat el fet que declarés desert el concurs, justament, per la disparitat de preus. I per evitar eventuals impugnacions o la possibilitat que la concessió no es pogués fer en les degudes condicions.
En tot cas, el SAAS ha respost negativament a les pretensions de Carlemany-Valira-Egara i el conglomerat empresarial està treballant ja en la demanda que presentarà en seu judicial les properes setmanes. També està preparant una acció per impugnar encara en seu administrativa en aquest cas l’adjudicació a SAS-SSG. Entre d’altres coses, es podria motivar la impugnació amb la suposada baixa temerària de l’adjudicatari. També es podria posar en relleu que els càlculs valoratius presenten errors i que no es va exigir ni a SAS-SSG ni a ADP que justifiquessin, en forma d’al·legació, perquè algunes de les tarifes individualitzades estaven fora de la forquilla ‘tolerable’.