La decisió d’allargar el conveni s’ha adoptat en la reunió del consell executiu de la Generalitat. En el seu dia, el conveni signat ja preveia aquesta possibilitat. El document es va signar per quatre anys amb l’opció d’una pròrroga de quatre que, ara, és la que s’ha executat.
Així, el govern català, propietària de la instal·lació amb la gestió diària de la infraestructura a través de la societat Aeroports de Catalunya. Per la seva banda, Andorra aportarà un màxim de 400.000 euros anuals en concepte del 50% del dèficit d’explotació. La previsió és que, properament, la consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica, Sílvia Paneque, i David Forné, secretari d’Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat es trobaran per formalitzar la renovació de l’acord.
La Generalitat ha recordat que el primer conveni entre els governs català i andorrà es va signar el 8 de gener del 2015, a partir del qual l’aeroport va iniciar la seva etapa com a instal·lació pública i comercial. Fins aleshores havia estat un aeròdrom privat. Des de l’executiu català es va invertir un milió d’euros per assolir els requisits necessaris per convertir-lo en comercial, com ara la dotació dels mitjans humans i materials, equips de seguretat, una estació meteorològica o la implementació d’un servei d’informació en vol en aeròdrom.
Actualment, cal recordar, hi ha dos vols comercials regulars a Palma de Mallorca i a Madrid els divendres i diumenges, que opera la companyia Air Nostrum. La infraestructura va registrar l’any 2023 un total de 4.653 operacions i 9.380 passatgers. Entre les operacions, i com a base de serveis públics, n’hi va haver 517 dels bombers dels GRAE, 26 de medicalitzades i 152 contra incendis i fumigació.