Petició parlamentària als comuns per saber la superfície total autoritzada per construir

Els membres de la Comissió Legislativa de Política Territorial, Urbanisme i Medi Ambient presenten una demanda d’informació conjunta en el marc de la modificació de la llei del sòl

Comentaris

Una compareixença en la comissió d'Afers Socials i Política Territorial.
Una compareixença en la comissió d'Afers Socials i Política Territorial. Consell General / Sergi Pérez

La Comissió Legislativa de Política Territorial, Urbanisme i Medi Ambient ha entrat una demanda d’informació, dirigida als set comuns, per tal que els especifiquin la superfícies total autoritzada per construir a Andorra. Així s’ha informat per part de Concòrdia mitjançant un comunicat en el qual s’especifica que la petició s’ha fet de manera conjunta entre els diferents grups parlamentaris i el conseller no adscrit, Victor Pintos.

La demanda d’informació s’ha cursat en el marc del treball que s’està duent a terme per modificar la Llei General d’Ordenació del Territori i Urbanisme, coneguda com a llei del sòl, i pretén “constatar la gravetat de la situació”. De fet, el comunicat de Concòrdia, formació que ostenta la presidència de la citada comissió, assenyala que el creixement urbanístic desmesurat dels últims temps està provocant “conseqüències irreversibles sobre el paisatge i els recursos naturals” mantenint, així, una “pressió constant sobre el territori”.

En concret, els consellers generals volen conèixer el nombre de metres quadrats autoritzats per obres de nova planta des de l’any 2019. I encara en relació amb els metres quadrats d’obres de nova planta autoritzats, volen saber aquells sobre els quals encara no s’ha notificat al comú l’inici dels treballs i aquells sobre els quals el comú encara no ha emès el certificat final d’obra. Finalment, demanen saber el nombre de metres quadrats, a títol orientatiu, que els respectius plans d’ordenació i urbanisme parroquial vigents permeten autoritzar en sòl urbà consolidat i no consolidat i en sòl urbanitzable.

D’aquesta manera, es pretén obtenir “una visió panoràmica i objectiva” sobre l’estat de l’urbanisme a Andorra, que permeti conèixer “quin percentatge del territori del país està lliure de sol·licituds de construcció en l’actualitat”. Unes dades que seran “molt importants” en el marc dels treballs de modificació de la LGOTU i que, juntament amb els resultats dels estudis de capacitat de càrrega màxima de les parròquies, haurien de permetre analitzar, reflexionar i planificar el model de creixement futur del Principat.

Comentaris (1)

Trending