Així, el cònsol major d’Andorra la Vella, Sergi González, ha recordat que, en el seu cas, el termini de la moratòria aprovada expira a l’estiu. Les tasques de revisió del POUP van a bon ritme, però es reconeix que “justos” i, per tant, el canvi legal “ens ajuda a tenir més temps per fer certs estudis que s’havien de fer” i, sobretot, per seguir apostant per la participació ciutadana. De fet, des del comú s’ha celebrat el resultat de l’enquesta que s’ha fet a la ciutadania, amb 1.221 participants. “Estem molt contents”, ha indicat el mandatari, tot destacant que “hem pogut copsar les necessitats i ara les podrem incorporar”.
I per a aquesta tasca, així com per donar més marge al consell consultiu, es considera que la possibilitat de prorrogar la suspensió de llicències és encertada. “El nostre repte és de futur, de definir l’urbanisme que volem i és important tenir més temps”, ha comentat González. De fet, el cònsol major indica que “si aspirem a fer una revisió de futur i amb els estudis potents necessitem aquest marge”.
De forma similar s’expressa la mandatària escaldenca, Rosa Gili. “És important perquè un POUP és una cosa complicada, de les més importants que pot tenir el comú sobre la taula i més ara amb tota la problemàtica que tenim per l’habitatge, els equipaments o l’aigua”, ha destacat. Per això, es considera “clau que se’ns doni el temps necessari per fer-ho bé”, més tenint en compte que la modificació “ha de durar sis anys”. En aquest sentit, Escaldes ha d’abordar ara aquest procés i, per tant, es rep amb satisfacció aquesta nova possibilitat. “Ningú vol allargar per allargar, perquè sabem que a darrere hi ha projectes personals i l’economia, però ens hi juguem massa per haver de córrer”, ha afirmat.
En la mateixa línia s’ha expressat el cònsol major de Sant Julià, Cerni Cairat. “Treballem amb un termini per tenir la revisió del POUP enllestida a inicis del 2026, però si podem incloure els resultats dels estudis de càrrega de Govern, com ara el del turisme, podrem acabar de fer-la millor i anirà bé per fer un millor planejament”, ha comentat. Per això, es considera que el canvi legislatiu permet poder-ho abordar amb més tranquil·litat. “A nosaltres no ens corria tanta pressa, però no descartem aplicar una pròrroga si n’haguéssim de disposar”, ha manifestat.
Sobre la modificació legislativa també ha parlat el ministre portaveu, Guillem Casal, que s’ha mostrat convençut que “més d’una parròquia espera aquesta modificació perquè està en un moment de revisió del pla d’urbanisme”. A la vegada, ha volgut mostrar-se convençut que “s’aprovarà per àmplia majoria”, tot recordant que “hi ha una certa unanimitat per part dels grups parlamentaris per tirar endavant aquest projecte de llei” i amb “una sensibilitat suficient per trobar l’encaix d’un creixement més sostenible, més digerible”.
Comentaris (1)