Si més d’una vegada ja hi havia hagut dificultats amb Assegurances Generals i el fet que aquesta assumís els seus compromisos amb normalitat abans que esclatés tot plegat, des de la intervenció de la companyia la situació s’hauria agreujat. Després d’uns dies de certa normalització, el fet que hagi estat declarada la fallida ha fet incrementar la desconfiança amb els prestadors de serveis. Fonts properes al regulador financer, que es fa càrrec de l’administració judicial de l’asseguradora, han reiterat que malgrat que les reassegurances estan garantides des de l’1 d’octubre, també és cert que hi ha taller i altres subministradors que tenen por que hagin d’acabar acudint a reclamacions judicials o afegir-se a la massa de creditors per poder cobrar. I que això ho volen evitar a qualsevol preu.
De fet, malgrat l’anunci que al seu dia van fer conjuntament el Govern i l’Autoritat Financera (AFA) d’una injecció d’1,4 milions d’euros per assegurar els compromisos contrets per Assegurances Generals amb els seus assegurats en matèria de pòlisses de no vida i vida risc, també és cert que els contractes amb les companyies, també andorranes, que gestionaran les reassegurances han trigat més del compte a formalitzar-se i això ha provocat situacions que han fet créixer la desconfiança. Finalment, el BOPA publica aquest dimecres la formalització de les ajudes per part de l’administració.
En aquest marc s’ha fet públic que el pla de contingència de les pòlisses d’assegurança esmentades, que arriben a unes 9.000 en xifres rodones, finalment és d’un milió i mig d’euros. Multisegur Assegurances, que és qui reassegura tot allò referit als vehicles, justament, és qui rep l’ajuda més elevada. La subvenció pública pràcticament és d’un milió d’euros, exactament de 974.535,78 euros. Assegur, que reassegura diversos capítols, percep poc més de 418.000 euros mentre que la subvenció per a Financera d’Assegurances, la tercera companyia que intervé en el procés, és de 107.187 euros.
Des que fa just una setmana es va publicar oficialment la decisió judicial de declarar en fallida la companyia asseguradora ubicada al carrer Sant Salvador d’Andorra la Vella, l’activitat comercial i de tota mena d’Assegurances Generals ha caigut en picat. L’AFA, de comú acord amb Jordi Torrelles, responsable directe de l’administració especial, primer, i de l’administració judicial, ara, està acabant de perfilar el pla de baixes de la companyia. Actualment hi hauria una desena de treballadors acudint cada dia a les instal·lacions més mitja dotzena més que estan formalment de vacances pagades. Abans de final d’any, segons fonts properes al regulador, l’escenari laboral hauria d’estar pràcticament resolt.