Algunes de les arrestades, de 53, 54 i 57 anys respectivament, feia pràcticament tres lustres que, de tant en tant, i coneixent detalladament el funcionament del sistema, generava els falsos tractaments per poder recuperar els diners de la Seguretat Social. Amb tot, i pel temps que han estat protagonitzant anomalies, el muntant que haurien defraudat a la CASS no és pas exagerat. En un cas s’haurien defraudat 5.000 euros i en els altres dos, 9.700 euros i 3.300 euros respectivament. El fet de no abusar va ser un dels secrets perquè la pràctica irregular no fos detectada per la CASS ni, menys encara, pels responsables de la clínica.
De fet, mai no havien generat sospites. Només cal veure que en algun dels casos es tractava d’empleades de llarga trajectòria professional en la mateixa clínica odontològica que, alhora, té un gran volum d’activitat i de facturació, fet que aparentment tampoc no facilitava de cap de les maneres la feina de control atès que els muntants que es passaven en cada ocasió fraudulenta no eren especialment exagerats. I, a priori i normalment, força dilatats en el temps. Evidentment, cap de les empleades no va pagar els tractaments simulats.
Tampoc la CASS ha estat especialment hàbil en controlar certes pràctiques i operacions. D’un temps ençà, en canvi, especialment amb el canvi de direcció general i amb la implantació de sistemes de control automatitzats, la situació ha començat a canviar. I el consell d’administració de la parapública ha anat autoritzant el trasllat de tot un seguit d’expedients cap a la fiscalia. Com aquests casos que han esclatat ara, el que va suposar una altra detenció d’una empleada d’una petita clínica dental el juliol o el cas d’una àudioprotesista.