Chertó és popularment conegut a les xarxes socials com ElmilloR. De 28 anys i resident al Principat des del 2020, s’ha vist immers en diferents polèmiques. De fet, tot sovint les genera ell mateix. Els darrers temps se l’ha acusat de tenir un comportament manifestament sexista pel fet de considerar, per exemple, que el futbol femení és caritat. I tampoc no agrada que promogui les apostes i les màquines escurabutxaques en directe a través de Twitch, essent un dels primers ‘streamers’ que van usar aquest canal.
La seva carrera a les xarxes socials la va iniciar al 2013 i va començar a despuntar el 2016 pels seus directes jugant al ‘League of Legends’ (LOL). De fet, va arribar a ser una temporada professional d’aquest joc. De fet, el seu contingut està molt enfocat a la LOL i també al món del joc d’atzar, amb les apostes i els ‘slots’ com a principals referents. En el món dels creadors de contingut, el seu trasllat al Principat també va tenir certa repercussió. Ho va justificar al·legant el canvi polític que hi va haver abans de la pandèmia a Espanya.
I fins aquest divendres, quan va ser controlat per la policia i va començar, inicialment, a escriure pestes de l’agent que el va aturar. I una vegada es va aclarir la situació, va publicar un vídeo en què explica que l’ha aturat un policia, “un puto subnormal amb ínfules de grandesa que només es veu amb capacitat per ser superior a algú quan para algú en un puto control”. Després de tornar a qualificar el funcionari de “puto subnormal de manual”, explica que esperava anar al calabós i que té a sobre una “mala llet que ‘flipes’”.
Chertó assegura en una gravació penjada a les seves xarxes que tot plegat l’únic que fa és “confirmar el col·lectiu d’humans que formen el 100% dels cossos de policia són uns subnormals” i els convida a passar “un test de ‘gilipolles’, de ‘pringats’ i d’amargats. Em fan fàstic tots”, deixa clar abans de dirigir-se als funcionaris dels cossos uniformats per dir-los: “Si ets policia, probablement ets ‘gilipolles’; alguna excepció hi haurà, però encara no n’he conegut cap.”
D’entrada s’avaluarà si es pot atribuir algun delicte contra l’honor pels insults, atès que els dirigeix contra persones concretes, com ara el funcionari que el va aturar. D’advertir-se la comissió d’un delicte, hi hauria l’agreujant de ser funcionari públic l’objecte de l’insult. A més, vistes les seves manifestacions generalitzades contra tots els policies, es podria considerar que hi ha un delicte d’odi. En tot cas, segons les fonts consultades, s’ha d’estudiar el cas i, després, si escau, actuar en conseqüència.