Mor un dels majors estafadors amb criptomonedes, que havia estès els seus tentacles a Andorra

Com a mínim a través d’un despatx d’advocats del Principat s’havien fet entramats societaris per a Javier Biosca, que s’hauria llevat la vida pocs dies després de sortir de la presó gràcies a una fiança d’un milió d’euros

Comentaris

Una imatge de Javier Biosca.
Una imatge de Javier Biosca. ARXIU

Un dels presumptes estafadors de criptomonedes més rellevants almenys de l’Estat espanyol, el broker Javier Biosca, ha mort, segons que la seva defensa ha comunicat al jutge de l’Audiència nacional espanyola que instrueix la causa per un suposat frau milionari que hauria estès els seus tentacles al Principat, on també hi hauria afectats i on, sobretot, hi estava mig domiciliat un dels seus suposats prescriptors. Alhora, el mateix prescriptor, un advocat no col·legiat a Andorra, estava vinculat amb un despatx si degudament operatiu al país que hauria fet entramats societaris per a l’ara finat.

Biosca estava fins ara acusat d’estafa continuada, apropiació indeguda i falsedat en document públic, delictes que hauria perpetrat a través de l'empresa Algoritmhmics Group captant des del 2019 inversors particulars que volien obtenir alts interessos al mercat de les criptomonedes. El perjudici rondaria els 500 milions d'euros i n'hi hauria més de 750 perjudicats. Com s’ha dit, un dels principals captadors de Biosca operava periòdicament des del Principat, on hauria citat alguns dels inversors en l’entramat del broker fraudulent.

Imatge d'algunes criptomonedes.

Relacionat

Una presumpta estafa amb criptomonedes esquitxa Andorra

Javier Biosca feia tres setmanes que estava fora de la presó, després que aconseguís un nou avalador que li fiés un milió d’euros que era la fiança que li demanava l’Audiència espanyola per poder sortir en llibertat provisional. Segons que hauria exposat la seva defensa en el marc de la causa oberta al jutjat espanyol, Biosca s’hauria llevat la vida llançant-se des d’un cinquè pis al buit a la ciutat malaguenya d’Estepona. Aparentment hi hauria testimonis del succés.

Una imatge d'arxiu de bitcoins.

Relacionat

Empresonat el ‘cabdill’ de l’estafa amb criptomonedes que entronca amb Andorra

Amb tot, la representació lletrada de molts dels perjudicats ha demanat més proves i investigar les causes exactes de la mort de l’home, entre altres coses per si hagués estat víctima d’alguna de les múltiples amenaces que hauria sofert en els darrers temps d’ençà que es consumés -o que es fes evident- que el seu entramat inversor era poc menys -suposadament- que una estafa piramidal. I algunes de les societats per on passava la piràmide es van dissenyar -presumptament- en un bufet d'advocats d'Escaldes.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending