Ja abans que se la fes fora de l’entitat bancària, l’ara investigada hauria accedit com a sòcia a una societat de gestió empresarial que té una denominació molt similar a la de l’entitat financera d’inversió que lidera la seva parella, que també apareix en la societat gestora de patrimonis. De fet, les operatives d’aquestes societats també estarien sota la lupa dels investigadors, atès que ja hi ha hagut alguna denúncia per inversions que s’han acabat anant en orris. Amb tot, aquest no seria el principal element de la investigació.
MoraBanc, l’entitat on havia estat empleada la investigada, ha declinat fer qualsevol manifestació al respecte tot i que és evident que la bancària en qüestió ja no forma part de la plantilla i a priori la mala praxi de la gestora bancària no li hauria causat cap perjudici més enllà del reputacional
MoraBanc, l’entitat on havia estat empleada la investigada, ha declinat fer qualsevol manifestació al respecte tot i que és evident que la bancària en qüestió ja no forma part de la plantilla i a priori la mala praxi de la gestora bancària no li hauria causat cap perjudici més enllà del reputacional. Justament, segons altres fonts, una vegada MoraBanc va acabar acordant la sortida de la que fins llavors era la seva treballadora, vistes les males praxis existents, i presumint que podien tenir una connotació fins i tot delictiva, es van posar els fets en coneixement de la fiscalia.
Les fonts consultades han indicat que d’allò que més es dubtava, i és el que inicialment s’hauria investigat encara que ara les indagacions poden anar ja més enllà, és del fet que s’hagués intentat convèncer -i en algun cas fins i tot havent aconseguit l’objectiu- clients que tenia la dona per tal que la fes beneficiària de l’herència. Aquest seria el fet posat en coneixement de la fiscalia. L’altre praxi que va portar MoraBanc a prescindir dels serveis de la gestora, segons fonts coneixedores del cas que treballen en la investigació, hauria estat el fet de suposadament desviar clientela cap a l’entitat financera d’inversió de la seva parella.
Per al banc, segons fons properes a la fiscalia, en principi aquest segon element no generava dubtes des del punt de la punibilitat, encara que èticament fos molt reprovable i esdevingués una circumstància clau en relació amb l’acomiadament de la bancària. En canvi, segons altres fonts, sí que s’estaria tibant del fil de l’operativa de les societats de la parella de la bancària per si a través d’aquesta, i de les inversions que potencialment haguessin dut a terme alguns clients, s’haguessin comès presumptes infraccions penals.