En aquesta modalitat de frau, segons explica la policia, els estafadors fan servir fotografies de pisos reals per crear anuncis falsos amb preus per sota del mercat que publiquen, tant en pàgines especialitzades i conegudes, com en plataformes de compravenda de productes o en xarxes socials. Demanen a les persones interessades en els pisos que contactin directament al suposat propietari per WhatsApp, xarxes socials o correu electrònic.
Quan la persona que vol llogar l’immoble es posa en contacte, els delinqüents li donen una sèrie d’excuses com que no estan en aquell moment al país o bé que està llogat. Per poder-lo reservar se li demana una paga i senyal, habitualment, a un banc o telèfon estranger i assegurant que hi ha més persones interessades. Una manera de fer per tenir la certesa que l’operació no tirarà enrere.
En el moment que els estafadors reben la paga i senyal deixen de respondre els missatges i desapareixen. En aquell moment, és quan la víctima ha de denunciar els fets a la policia. Segons explica el cos d’orde hi ha dues denúncies interposades en les darreres setmanes, de les quals una s’hauria produït en una plataforma de compravenda de productes de segona mà i l’altra en un portal immobiliari.
Els agents recomanen sospitar quan es vegin anuncis amb preus per sota del mercat i quan les fotografies de l’habitatge només siguin dels interiors. Així mateix, quan el propietari tingui molta pressa perquè es faci la paga i senyal i s’aconsella mirar si el pis està anunciat en altres portals.