Tot plegat s’inicia fa uns dies quan un ciutadà troba pel carrer una bossa abandonada o perduda amb tot de productes en el seu interior. Era mercaderia comprada de nou. Entre aquests productes hi havia un mòbil d’alta gama i, per tant, de més de sis-cents euros, que a efectes penals és una xifra que té rellevància. Com marca el protocol, i abans de traspassar els objectes a la policia, que és el departament que gestiona al final aquesta qüestió, els encarregats de l’oficina d’atenció al ciutadà lligada al servei de circulació van registrar degudament tots els objectes.
Per motius que no han transcendit, l’agent ara detinguda, de 48 anys, va ‘descobrir’ la presència del mòbil i se’l va apropiar. No només això. Va accedir a la base de dades comunal on s’havia fet el registre pertinent i el va alterar deixant-lo sense efecte per intentar fer veure que aquest telèfon no havia estat mai trobat. Però aquesta maniobra va ser descoberta pels responsables del registre que ho van posar en coneixement amb els seus superiors.
Una vegada analitzada la qüestió i tingut clar com havia anat tot, el comú va ser el promotor de la denúncia. Durant uns quants dies s’han estat fent les corroboracions corresponents fins a no tenir dubte de la comissió del delicte per part de la funcionària. I aquest dilluns se l’hauria anat a cercar i se l’hauria detingut. Més enllà del delicte contra el patrimoni, a l’agent de circulació se li atribueix un abús de confiança que comporta un agreujant i, a més a més, també se l’imputa, com a mínim, un delicte contra el tràfic jurídic per l’alteració del registre.
Comentaris (14)