Aquest dijous, tres agents de maniobres i dos de guàrdia van estar sobrevolant la zona i caminant pel pic i entorns, aquest divendres el grup de suport muntanya tenia entrenament programat i també s’han traslladat a la mateixa zona per aprofitar una activitat real. I aquest dissabte està previst que els agents del grup de rescat de muntanya de guàrdia aprofitin també el matí per continuar resseguint la zona de manera minuciosa, “en cap cas es fan incursions a França aquests dies. Si ens ho demanen els gendarmes accedirem en territori francès, però no està previst així”, han indicat les fonts del cos de salvament andorrà.
Tant els bombers com la policia han estat fent col·laboracions amb els rescatadors francesos, que aquests dos darrers dies ja han estat buscant només per aire. Això sí, aquest divendres diversos companys i coneguts dels dos desapareguts, la manresana Txell Fusté, de 52 anys, i el puig-regenc Esteve Carbonell, de 46, s’han traslladat a l’últim punt on se sap que van estar els dos excursionistes, i especialment a l’aparcament del pla de Peyres, on es va trobar la furgoneta de la parella, per fer indagacions diverses i buscar. I és que en el grup hi ha funcionaris de bombers i dels mossos d’esquadra fora de serveis i especialistes en informàtica.
Aquests darrers han aconseguit localitzar un senyal de mòbil que fins ara no s’havia trobat i que seria una mica més enllà del punt on inicialment es tenia la darrera localització Just on s’hauria trobat el nou senyal telefònic la muntanya fa una mica de recer i hi cap la possibilitat que no s’haguessin intentat refugiar en aquell indret en veure que s’iniciava la tempesta de neu i vent que hi va haver dissabte a la zona. La descoberta ja s’ha traslladat als investigadors professionals. Amb tot, la possibilitat de localitzar Fusté i Carbonell amb vida és cada vegada més remota.
Comentaris