En efecte, segons que ha pogut comprovar l’Altaveu, algunes desenes de persones de diversos punts de l’Estat espanyol -encara que també hi ha afectats a l’Amèrica Llatina- han començat a enviar des de final de juny tot un seguit de reclamacions al departament de Consum de Govern. La mateixa reclamació s’ha fet arribar a través del correu electrònic a la policia i a la seu judicial. Judicialment és més complicat que hi hagi cap mena d’actuació. Però policialment, segons que han confirmat diverses fonts, sí que és plausible que s’iniciï una investigació.
L’empresa contra la qual es giren les mirades i les reclamacions és Retsinnal Group SLU. Rere d’aquesta firma hi ha un més o menys conegut -en el sector digital ho és força- ‘broker’ i suposat expert en màrqueting digital anomenat Enrique Morís. Expliquen els afectats per la suposada estafa de ‘setter digital’ que Morís ha agafat tanta volada i tant poder que no són poques les amenaces que han hagut de viure alguns d’ells. De fet, d’entre les persones que denuncien la situació n’hi ha que ho fan per solidaritat amb altres companys. Però que han arribat a acords per tal que se’ls restituís allò que havien abonat.
Morís, espanyol, és el creador del portal que va assolir una notable requesta anomenat tradeando.net. Donava consells per fer-se ric en pocs passos. Per saber invertir. Per guanyar diner fàcil, vaja. I ell, com a bon jan, més que acumular diners i diners preferia compartir els seus coneixements amb la resta de la societat i donar consells i trucs. Ho ha afirmat en més d’una entrevista. ‘Venedors de fum’, segons alguns. En tot cas, ho hauran de dir les autoritats competents. Les reclamacions que s’han fet a Andorra, també s’han fet en alguns casos a Espanya.
‘MODUS OPERANDI’
A grosso modo, la citada empresa ven cursos i formacions en línia a través de publicitat que els reclamants consideren enganyosa. Prometen treballs i beneficis econòmics que creuen totalment falsos i “ocultant dades legals obligatòries de les quals ens haurien d'haver informat prèviament per contracte, així com el contingut de la formació (que és totalment escàs, aproximadament de dues hores i has de seguir pagant durant un any)”. Asseguren els afectats, que en una xifra d’unes quaranta persones s’han posat d’acord per impulsar reclamacions, que “un cop t’inscrius se t’anul·la el dret a desistiment, entre d’altres”.
Un ‘setter digital’ és una persona que s'encarrega de generar contactes qualificats per a un expert o un formador que ofereix algun tipus de servei o producte
Expliquen els afectats, que deixen clar que tenen proves de tot el que estan dient, i algunes les han mostrat sense dubte, que “estant encara en termini d’anul·lació i desestimació de contracte, no ens ho permeten i es neguen a tornar-nos els diners de la/les quota/es ja pagades. Alhora, alguns hem rebut coaccions i/o amenaces per WhatsApp perquè deixem de posar reclamacions i denúncies, informant que si seguim enganyant, ens denunciaran”.
Els reclamants esperen alguna resposta per part del departament de Consum del Govern. I expliquen el motiu de la seva queixa o súplica o com se li vulgui dir: “Ho fem no només perquè ens tornin el que és nostre per incompliment i per desinformació, sinó també perquè tothom s’assabenti de la mala praxi d'aquesta empresa i que ningú més no pugui ser enganyat, ja que segueixen suposadament estafant centenars de consumidors, tant en territori espanyol com a Andorra o a Amèrica Llatina”.
Per cert, si algú té curiositat, aquesta empresa el que fa és assegurar que prepara els interessats per una nova professió. Una professió de futur, bàsica. El ‘setter digital’. I què és un ‘setter digital’? Un ‘setter digital’ és una persona que s'encarrega de generar contactes qualificats per a un expert o un formador que ofereix algun tipus de servei o producte. És una professió que s'ha popularitzat en els darrers anys gràcies a la demanda de les empreses digitals, que busquen captar clients potencials a través de les xarxes socials.
Comentaris (30)