El 2022 es tanca amb dos morts en accidents a la xarxa viària

Una padrina de 87 anys atropellada per un camió a l'avinguda Santa Coloma i un motorista de 60 envestit per un cotxe a la Margineda són les víctimes d’un any que manté la mateixa xifra de defuncions que el 2019, 2020 i 2021

El camió que va atropellar una padrina el 15 de juny de l'any passat.
El camió que va atropellar una padrina el 15 de juny de l'any passat.

L’any 2022 no ha servit per millorar les dades de mortalitat a les carreteres andorranes. Al llarg dels dotze mesos, dues persones han perdut la vida en accidents a la xarxa viària. Es tracta de la mateixa xifra que els tres exercicis precedents i queda clar que encara hi ha marge de millora, ja que l’objectiu, evidentment, hauria de ser no haver de lamentar cap defunció. En aquest cas, els sinistres tràgics van tenir lloc al juny, amb una padrina atropellada per un camió a l'avinguda Santa Coloma, i a l’agost, amb un motorista envestit per un cotxe a la Margineda.

Les dades, per tant, no milloren. Tampoc empitjoren, tot s’ha de dir. El 2022 van ser dos els morts a la xarxa viària del país. Es repeteix la xifra registrada el 2019, el 2020 -malgrat els gairebé tres mesos de confinament- i el 2021. Dels darrers anys, el pitjor va ser el 2018, amb fins a sis víctimes. En canvi, el 2016 es va demostrar que l’objectiu zero no és cap utopia. Aquell any ningú va perdre la vida a les carreteres andorranes.

El primer dels accidents mortals registrats el 2022 va tenir lloc el 15 de juny, a l'avinguda Santa Coloma. Una padrina que caminava prop de la rotonda que dona accés als carrers Gil Torres i de la Closa va ser atropellada per un camió que volia accedir a l’aparcament que una empresa de transports té a la zona. Li va passar per sobre i, malauradament, la dona, de 87 anys, va morir pràcticament a l’acte.

Efectius dels cossos de seguretat pugen el cos a l'ambulància un cop s'ha pogut recuperar de sota del camió.

Relacionat

Detingut el conductor del camió implicat en l’atropellament mortal a l’avinguda Santa Coloma

El conductor del vehicle va ser detingut arran dels fets, però al cap de poques hores va ser posat en llibertat sense càrrecs. La investigació va determinar que no havia comès cap imprudència que derivés en el letal sinistre. En aquest cas, tot va ser fruit de la mala sort, ja que la víctima, a l’hora de travessar el carrer per un lloc no habilitat per a vianants, sense adonar-se’n, va quedar en l’angle mort del retrovisor del camió, que estava aturat esperant que un cotxe sortís del carrer on hi volia accedir. Va ser quan va arrencar que, sense possibilitat de veure la dona, la va atropellar.

Just dos mesos després, el 15 d’agost, va produir-se el segon sinistre mortal. En aquest cas, un motorista de 60 anys va perdre la vida després de ser envestit per un cotxe a la recta entre la Margineda i Aixovall. El xoc va ser brutal, tant que el turisme va arribar a travessar els dos carrils contraris de la via fins a topar amb un mur, desprès derribar la moto de la víctima.

El vehicle blanc seria l'implicat en la topada mortal.

Relacionat

Accident mortal a la recta entre la Margineda i Aixovall

En aquest cas, el conductor va ser detingut i en el control preceptiu va donar positiu per consum de drogues, tot i que no just abans del sinistre. Per això, va ser ingressat al centre penitenciari. Finalment, se li va imposar, via ordenança penal, una condemna de sis mesos de presó, dels quals tres ferms. Va sortir en semillibertat al novembre -pot anar a treballar però la resta del dia ha de continuar reclòs-.

A banda d’aquests dos accidents dins d’Andorra,  al llarg del 2022 fins a cinc persones residents han perdut la vida en accidents a l’estranger. Així, un jove de 22 anys va morir l’1 de gener en un accident a la C-14 al seu pas pel terme municipal de Peramola. Al febrer, un resident perdia la vida en sortir-se amb el seu cotxe de l’N-145 mentre que tres residents portuguesos van perdre la vida en un xoc a Navarra, ja al març.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending