Tornem, però, a les precipitacions, que al tomb de les 7 de la tarda, una mica abans fins i tot -i també una mica després- van causar un notable ensurt, per exemple, entre els clients d’un conegut hipermercat de l’avinguda Meritxell d’Andorra la Vella. Segons les dades recollides per Visual Meteo, aquest dissabte al centre d’Escaldes es van recollir 56,4 litres per metre quadrat. Durant l’episodi central de la tarda, van caure’n 54. Els restants han estat, especialment, durant la matinada.
Com s’ha dit, a Escaldes és on més fortament va ploure, malgrat que la tempesta va ser generalitzada a tot al país. La xifra escaldenca és la més elevada des del 19 d’octubre de l’any passat. Només a la Cortinada, dels registres que té contemplats Visual Meteo, havia plogut més del que ho va fer ahir, fa més poc temps. I la diferència no és pas significativa. En tot cas, i citant de nou la localitat ordinenca, aquest dissabte hi van caure 35,8 litres per metre quadrat. I als Plans de Canillo la precipitació va arribar fins als 36,6 litres.
⛈️ #Dissabte amb les acumulacions de pluja més importants del que portem d'any.
— VisualMeteo (@VisualMeteo) July 6, 2024
☔ Pluja a #VisualMeteo:
56.4mm #Escaldes Centre
42.4mm #Rubió
36.6mm #ElsPlans
35.8mm #LaCortinada
📸 El pic de Casamanya i Ordino pic.twitter.com/OjMeSCJSQY
És un inici d’estiu força plujós per un període que està sent, a nivell de temperatures, molt més plàcid que ara fa un any, quan la sequera feia estralls. Malgrat que territorialment, de forma global, no es pot cantar victòria, és evident que ara per ara la situació es presenta de forma molt diferent a la que hi havia ara fa un any. Ara bé, tampoc no caldria que hi haguessin episodis excessivament virulents, encara que això, òbviament, no es pot controlar del tot.
TORRES
Com, per exemple, una de les torres del Clot d’Emprivat no van poder preveure la inundació que van sofrir. Quedi clar, però, que hi va haver problemes tant en alguna de les plants soterrànies destinades a estacionament de vehicles com en alguna de les més elevades, posem la dotzena planta, per exemple. Segons han explicat alguns coneixedores del fet, com que els acabats no són pas propis del luxe que suposadament s’estilava, per la manera de ploure es va acumular aigua a les terrasses.
I aquestes acumulacions van acabar entrant, van acaba filtrant-se, cap a l’interior dels apartaments, causant dificultats per poder fer vida normal si no era havent de treure aigua. Fins al punt que, segons que ha pogut saber l’Altaveu, diversos ocupants d’almenys dues de les torres de la zona escaldenca van optar per passar aquesta nit passada en hotels. I es preveu que aquesta nit vinent passi més o menys el mateix.
Comentaris (11)