Aquest segell és el setè que s’emet dins de la col·lecció #8MTodoElAño, dedicada a dones emblemàtiques en la lluita per la igualtat. A més del segell dedicat a Clara Campoamor, Isabel Zendal, Almudena Grandes, Dolors Aleu a Concepción Arenal, i ara a Elidà Amigó, Correos dedicarà un segell de la col·lecció #8MTodoElAño a María Blanchard i Luisa Roldán (La Roldana). Tots els segells d´aquesta sèrie han estat dissenyats per l’artista Isa Muguruza, il·lustradora espanyola capaç de crear un univers únic que empodera, mitjançant l’art, la figura de la dona; una oda a l’energia i al cos femení representat a través d'un estil que barreja el realisme, la psicodèlia i allò metafísic.
El procediment d’impressió utilitzat és l’Offset i el segell té un suport en estucat, engomat i fosforescent. El segell és vertical i disposa d’unes dimensions de 28,8 x 40,9 mil·límetres. A cada full o plec hi van 25 segells i s’han emès plecs fins a aconseguir les 50.000 unitats anunciades. Correos i el Govern d’Andorra tenen un acord pel qual periòdicament i en el marc de les diferents col·leccions filatèliques que té l’empresa pública espanyola es van inserint temàtiques andorranes. Des de personatges amb una trajectòria reconeguda al Principat fins a monuments, dates o fets rellevants o fauna i flora característica del país.
L’HOMENATJADA
Elidà Amigó va néixer el 5 de setembre de 1935 a Andorra la Vella i va cursar els seus estudis primaris al col·legi Sagrada Família de la capital i el batxillerat a Lleida, com a becària del ministeri d'Afers Estrangers espanyol. Va ser una de les primeres dones d'Andorra a obtenir una titulació acadèmica superior al llicenciar-se el 1957 a Filosofia i Lletres, secció Història, a Saragossa, i va exercir com a professora d'Història i Literatura al col·legi Sant Ermengol. El mateix any que va acabar la universitat va ser nomenada arxivera del Consell General de les Valls, on va treballar fins a 1969.
Va formar part del jurat del premi de novel·la Carlemany des de la primera edició, des del 1994 fins al 2009, guardó que impulsava el Govern, la Fundació Enciclopèdia Catalana i les editorials Columna i Proa, obert a tots els autors de països de llengua catalana. Així mateix, Amigó va ser escollida com una de les vint persones integrants de la secció acadèmica de la Societat Andorrana de Ciències (SAC), formada per representants amb experiència en camps diversos.
Va posar en marxa el Comitè d'Andorra de Ciències Històriques a la dècada dels vuitanta i els seus treballs de recerca, com el llibre ‘693 anys després’, que va escriure el 1971 amb Antoni Morell, el títol del qual feia referència a els anys que havien transcorregut dels pariatges, documents fonamentals de la història d'Andorra. El premi també valorava el suport que va donar al col·lectiu de dones en la lluita pels drets polítics. Era vídua de l'exnotari Marc Vila Riba i va tenir tres fills.