El retorn a les aules té un cost d’uns 200 euros, tot i la tendència a reutilitzar i l’ús dels iPads

Tot i que cada sistema escolar té els seus requisits i la despesa en material escolar depèn de cada una de les especificitats dels centres i del curs en què es troben els alumnes, les famílies acostumen a gastar-se uns 250 o 300 euros en la compra de material escolar per fill en el cas de comprar llibres de text i d’uns 120 euros només en material

Material escolar d'un dels establiments.

La tornada a l’escola està a la cantonada i les famílies s’estan preparant per anar a comprar el material escolar. El preu, sense tenir en consideració els llibres de text, oscil·la els 120 -150 euros per fill, tot i que des de les botigues asseguren que en els darrers anys s’està reaprofitant molt el material i ja no se’n compra tant. Si es té en consideració també el cost dels llibres de text, el nombre s’eleva a uns 250-300 euros de mitjana, tot i que s’ha de tenir en consideració un factor, i és que els alumnes de secundària de l’escola andorrana ja no n’utilitzen.

Malgrat que cada sistema escolar té els seus requisits i les seves necessitats, i els preus que es gasten les famílies depèn de cada una de les especificitats i del curs en què es troben o si fan alguna assignatura optativa, les famílies acostumen a gastar-se uns 250 o 300 euros en la compra completa del material escolar pel seu fill, explica la Mari, l’encarregada d’Ofijet. En el cas dels alumnes de primer de secundària del Col·legi Janer el cost total pels llibres de text és de 249,96 euros; i el del Maria Moliner és de 279,09 euros. En el cas del Col·legi Sant Ermengol, el nombre s’eleva a 445,57 euros, ja que s'inclou el cost dels llibres de lectura obligatòria i els d’optativa.

Material escolar disponible.

També hi ha altres factors que influeixen en el que les famílies es gasten, com el fet que els estudiants de secundària de l’escola andorrana no utilitzen llibres de text, sinó que fan servir un iPad. Això suposa que els pares hagin de pagar un import més elevat per la tauleta, però que a la vegada els seus fills utilitzaran el mateix sistema durant els quatre anys que durarà la seva ensenyança en aquest nivell. En aquests casos, les famílies limiten molt més les compres del material escolar, o bé reaprofiten coses que ja tenien d’anys anteriors.  L’encarregada d’Ofijet explica que la mitjana que es gasta una família amb només material escolar a la seva botiga acostuma a ser d’uns 60 euros, que s’alça als 120 euros aproximadament si també compren la motxilla.

Imatge de les motxilles en una de les botigues.

En el cas del Carlin, la Celia, la magatzemista encarregada de rebre el material i posar-lo a la venda, explica que la mitjana aproximada que es gasta una família en material escolar, és d’entre 100-150 euros en només estrictament material escolar, sense tenir en consideració els llibres de text, ja que l’establiment no en ven. 

Pel que fa a les compres a Pyrénées, la despesa mitjana està entre els 40 o 50 euros per alumne. Aquest cost s’eleva als 100 euros en cas que també decideixin comprar la motxilla i algun material més específic, explica Jose Antonio Molina, responsable del departament de compres de Grup Pyrénées. Així mateix, des de grup també ofereixen packs educatius que van des de 389 euros per la compra d’un iPad i una funda pels alumnes del sistema andorrà, que ja fa temps que funcionen amb aquesta modalitat. Molina apunta que enguany la campanya de material escolar està anant bé, amb xifres i un ritme de vendes molt semblants a la de l’any anterior. Aquests pròxims dies esperen que les vendes augmentin, ja que fins ara molts dels clients eren turistes que equipen els seus fills i de cara a la setmana que ve esperen rebre més client del país.

Etiquetes: