Projecte Vida reclama a Salut que sigui més resolutiu en el desplegament del pla de salut mental

L’entitat, amb el suport d’Afers Socials i del comú d’Escaldes, posa en marxa una campanya contra l’estigma dos anys després que s’hi comprometés el ministeri i no ho hagi fet

Un dels opis que mostren la campanya.
Un dels opis que mostren la campanya. PROJECTE VIDA

No esperis que que facin res els altres si ho pots fer tu mateix. Deu ser més o menys el lema que ha aplicat Projecte Vida en relació amb la campanya contra l’estigma que ha encetat aquest dimecres en ocasió del Dia internacional de la Lluita contra l'Ús Indegut i el Tràfic Il·lícit de drogues. El col·lectiu que lidera Eva Tenorio ha tirat endavant la campanya dos anys després que teòricament ho hagués de fer el ministeri de Salut. 

Evidentment, des de l’entitat s’assegura que el primer objectiu és lluitar contra l’estigma. Però també es demana que el ministeri de Salut “sigui més resolutiu” en el desplegament del pla de salut mental i addicions (Pisma). “Fa dos anys que s’espera aquesta campanya i al final Projecte Vida fa el que pot mitjançant ajuts i subvencions”. I és que, entre altres, un altre ministeri, el d’Afers Socials, juntament amb el comú d’Escaldes, col·laboren amb l’entitat juntament amb VSA Comunicació per fer realitat el que és la primera campanya contra l’estigma del país. 

Malgrat l'acord generalitzat que els trastorns additius són una malaltia mental, el sistema actual manté i reprodueix l'estigmatització, contribuint així a la letalitat de l'addicció. De fet, la idea que aquells amb trastorns relacionats amb l'addicció són "febles, mereixedors del seu destí i menys dignes de cura", està arrelada tan profundament que és gairebé impossible separar l'addicció de la vergonya i la culpa.

Comentaris (2)

Trending