Nascimiento ha defensat que els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) no són una ajuda suficient per pal·liar la crisi sanitària. “El lloguer ens mata. Amb les noves mesures establertes per part de Govern la facturació és d’un 30% o 40% al Bar 4 i tres”, ha afegit. L’empresari també ha adaptat la discoteca Monopol com a local de copes, però només l’obren el cap de setmana.
Els clients que arriben, com han de seure com a màxim de dos en dos, marxen, i els que es queden només poden fer-ho fins a la una del matí.
“Fins ara encara fèiem una mica més de diners, però aquest nou escenari fa que la gent surti encara menys. Els clients que arriben, com han de seure com a màxim de dos en dos, marxen, i els que es queden només poden fer-ho fins a la una del matí. Ara per ara, amb 20 persones omplo el local i amb això no puc ni abonar el lloguer”, ha argumentat l’empresari.
Tot plegat ha portat a Nascimiento a pensar que haurà de tancar els seus negocis en pocs mesos si la situació continua en la mateixa línia. “Anem justos. Al límit. Al juliol vam començar pagant el 50% dels lloguers, a l’agost ens van fer un descompte del 25% i aquest més hem hagut de fer el pagament sencer. A més a més, necessito més personal que abans per poder garantir el compliment de les mesures sanitàries”, ha explicat.
Altres negocis, com ara la discoteca Eivissa Experience es troben en una millor situació perquè, encara que han d’afrontar les factures pertinents, no estan abonant el lloguer de les instal·lacions.
L’entrevistat també regentava la terrassa del Parc Central -situat a Andorra la Vella- però l’ha hagut de tancar perquè, ara per ara, els parcs infantils estan precintats i per allà no hi havia cap tipus d’activitat. “Amb aquestes mesures i aquests horaris és impossible”, ha conclòs.
Altres negocis, com ara la discoteca Eivissa Experience es troben en una millor situació perquè, encara que han d’afrontar les factures pertinents, no estan abonant el lloguer de les instal·lacions. No obstant això, els propietaris afirmen que han deixat de guanyar una quantitat de diners important.
D’altra banda, molts treballadors del món de l’oci nocturn també travessen una situació delicada, ja que els contractes per hores que tenien -molt comuns en aquest sector- no van proporcionar dret a cap prestació quan va esclatar la crisi sanitària. Dit d’una altra manera, fa sis mesos que no reben cap ingrés econòmic per la feina que duien a terme.
Comentaris (5)