Filloy recorda que si se li acaba el contracte, pot demanar al propietari que li renovi per un any més i aquest ha d'acceptar amb les condicions pactades a la llei: un increment del 2% o un d'un 5% segons el tipus de contracte. Això queda sense aplicació en el cas que el comprador del pis ho faci per al seu ús o el d'un familiar. En el supòsit que la compradora de l'habitatge sigui una societat també en podrà fer ús sempre i quan sigui per allotjar un directiu de l'empresa o un membre del consell d'administració.
Els veïns podran estar als seus habitatges mentre hi hagi la pròrroga d'un any. Alguns dels llogaters afectats han contactat amb Govern i amb consellers generals que els han informat que aquesta pròrroga podria renovar-se per un any més. Tot i això són conscients que més aviat o més tard hauran de deixar els seus habitatges. A més, aquest any hi ha eleccions generals, cosa que augmenta la incertesa entre els afectats.
A tot això cal afegir les dificultats per trobar un altre habitatge en un mercat sense oferta i amb molta demanda. En cas d'aconseguir un pis de lloguer, el preu no serà el que estan pagant actualment, i si tenen opció de comprar l'habitatge on resideixen, l'import pot ser superior als 300 mil euros i no disposen d'aquesta quantitat i tampoc poden fer un prèstec amb un banc per qüestions d'edat. En el cas dels edificis en venda a Sant Julià de Lòria, els residents porten molts anys a la parròquia, i alguns hi han estat tota la vida.
Comentaris (6)