Dos nous radars pedagògics a Santa Coloma i Encamp

La voluntat del Govern és no instal·lar més aparells sancionadors

El ministre Víctor Filloy, aquest dilluns davant del nou radar.

El Govern ha decidit col·locar dos nous radars pedagògics a l’entrada sud d’Andorra la Vella i a la variant d’Encamp, perquè són dues zones que el departament de Mobilitat ha detectat que s’han hagut de posar un nombre important de sancions per excés de velocitat.

El ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy -acompanyat del director de Mobilitat, Jaume Bonell-, ha anunciat aquest dilluns la instal·lació de dos nous radars pedagògics a l’alçada de les naus industrials a la zona de les Costes, a la CG1, a Santa Coloma -on ja n’hi ha un de sancionador-, i a la variant d’Encamp en sentit sud, que se sumen als cinc ja existents (tres a Sant Julià de Lòria, un a Arinsal i un a Pal). La voluntat del Govern és no instal·lar més aparells sancionadors a la xarxa viària.

Durant el 2021, es van notificar 10.402 sancions per excés de velocitat als radars instal·lats a les carreteres generals del país. D’aquest total, es van notificar 739 sancions a la zona on s’ha col·locat el nou radar pedagògic a Andorra la Vella (per on circulen uns 32.000 vehicles diaris en els dos sentits de la marxa) i 2.500 als radars situats a Encamp.

La zona on s'ha col·locat el nou radar. Albert Belis

L’objectiu final és fer pedagogia als nostres conductors per tal que transitin dins de la normativa i evitar la sanció, perquè no volem instal·lar més radars sancionadors, sinó apostar pel radar pedagògic”, ha afirmat Víctor Filloy. “Aquests radars -ha afegit- ens donen una informació rellevant, ja que podem saber quin percentatge de conductors respecten la norma”.

Així, en el cas dels tres radars lauredians, més del 80% dels conductors circulen per sota del 50 km/h, mentre un 15% aproximadament ho fan entre 50 i 60 km/h. “Creiem que aquests set radars pedagògics ja estan fent la seva funció, es tracta de tenir-los repartits de manera estratègica en els punts on fa falta i evitar posar els clàssics que volen sancionar”, ha afirmat el ministre de Territori i Habitatge.

A més, ha explicat, aporten dos paràmetres: la velocitat i el comptatge de vehicles, “i això ens permet saber la càrrega de la xarxa viària, una informació rellevant per fer polítiques que adaptin la circulació”. Cal recordar que el nou codi de circulació ha augmentat les sancions, passant d’entre els 50 i 60 euros anteriors, als més de 400 que hi ha actualment.

El comú de Sant Julià satisfet pel doble carril però molest pel poc respecte als radars pedagògics

Etiquetes: