La vigília del dia de Nadal és per a la religió cristiana un dels dies més importants perquè es commemora el naixement de Jesús. L’origen de la Missa del Gall es remunta al segle X dC, quan el papa Sixt III instaurà el costum de celebrar una missa nocturna a les dotze de la nit, en l’anomenat ‘Ad Galli Cantus’, el cant del gall en català, que simbolitza l’inici del dia.
“Sembla mentida que el 2024 a Ucraïna i en altres racons de la Terra visquem guerres, persecucions i injustícies”, exclama
A Sant Julià de Lòria, el gall ha aparegut en una gàbia transportada per dos infants que l’han col·locat a l’altar de l’església. Els fidels han omplert el temple i durant la seva homilia, mossèn Pepe Chisvert, ha demanat “fer un esforç i reconèixer la presència de Jesús en el nostre món i de la nostra història”. També ha fet una crida a aturar els conflictes bèl·lics que hi ha repartits en diversos indrets del món. “Sembla mentida que el 2024 a Ucraïna i en altres racons de la Terra visquem guerres, persecucions i injustícies”, exclama.
Chisvert assenyala que “Nadal ens ha de portar alegria i pau. Hem d’omplir les nostres vides, llars, institucions, els cors i les butxaques de goig, justícia, solidaritat i donar pau sense límits, més enllà de les nostres diferències”.
Les cançons tradicionals no han faltat durant la celebració. Una d’elles ha estat el “Fum, Fum, Fum”. Si algú no se la sabia, sempre podia mirar a la pantalla que hi havia en un racó de l’altar i anar seguint la cançó com si fos un ‘karaoke’. A la sortida, els assistents han tingut xocolata amb xurros.
Comentaris (1)