En les tres campanyes que s’han organitzat aquest 2024 s’han assolit 1.030 donacions, de les quals 906 són efectives. L’objectiu és arribar a les 1.500 a finals d’any i avui s’ha iniciat la penúltima acció que en aquesta ocasió es fa a la Universitat d’Andorra. Saurí és conscient que “no és un lloc conegut”, però confia que durant els tres dies es puguin acostar a les 250 o 300 donacions efectives.
El secretari general de la Creu Roja posa en relleu que a l’UdA “hi ha gent jove amb uns valors i és un bon espai per captar nous donants”. Precisament, la Roberta és la primera vegada que dona sang. “He començat a estudiar Infermeria i he vist la possibilitat de donar. És important fer-ho per poder salvar vides i sempre que pugui ho faré”, ha expressat.
Per la seva part, la Tània és donant habitual. També estudia al centre i feia sis mesos que no feia cap donació. “És un gest que no costa res i és mitja hora de la teva vida”, exposa. En aquest sentit, diu que “sempre es necessita gent i depenent dels grups sanguinis hi ha mancances” i ha animat als zero positius a donar.
La Meritxell també és estudiant i fa anys que és donant. En aquest cas, també és donant de medul·la òssia. Un doble gest per salvar vides.
Des de la Creu Roja han fet una crida perquè tothom qui vulgui donar sang ho faci perquè hi ha places lliures. Les persones interessades han de tenir entre 18 i 70 anys. Els homes en poden donar quatre cops a l’any, mentre que les dones tres vegades i han d’haver passat dos mesos entre donació i donació de sang. Saurí recorda que s’ha de pesar més de 50 quilos, trobar-se bé de salut i no haver tingut cap intervenció en els darrers temps.