L'informe demana a les autoritats que implantin un sistema de recollida i de publicació de les dades en aplicació de la convenció.També insta a garantir que totes les víctimes de violència sexual tinguin accés a serveis especialitzats que ofereixen experiència forense i atenció mèdica a curt termini, així com suport psicològic a llarg termini,
El Grevio recomana modificar el Codi Penal perquè s'inclogui una infracció de violència sexual en absència de consentiment i de revisar l'escala de penes aplicables, perquè actualment els delictes penalitzen ara en funció del grau de violència que es fa servir en l'agressió sexual. També es demana millorar l'atenció a dones exposades al risc de discriminació com són les que pateixen algun tipus de discapacitat, les del col·lectiu LBTI i migrants irregulars ja que assegura que hi ha barreres perquè puguin accedir als serveis i mecanismes als quals hi tenen dret. Es recomana prendre les mesures necessàries per establir un programa de tractament pels delinqüents sexuals. Pel que fa als mitjans de comunicació, recomana a les autoritats a seguir fomentant sistemes d'autoregulació destinats a millorar el respecte dels mitjans de comunicació a la dignitat humana de les dones i la prohibició de qualsevol discriminació de gènere.
Finalment, es congratulen de la creació d'una secretaria d'Estat d'Igualtat adscrita al cap de Govern. El Grevio és un organisme independent del Consell d'Europa. El grup d’experts va fer arribar a finals del 2018 un qüestionari a Andorra i a la resta d’Estats que han ratificat el conveni; com ara Espanya, Portugal o Itàlia; amb l’objectiu de comptar amb un informe per part dels governs en referència a les seves actuacions des del 2014 fins al 2017 per donar compliment al Conveni d’Istanbul.
El Govern va lliurar aquest document al grup d’experts el febrer del 2019, que també va comptar amb les aportacions de les associacions del país per tal que aquestes exposin el seu diagnòstic i la seva visió de la situació de la dona. Es destaca l’aprovació de la Llei per a l’eradicació de la violència de gènere i la violència domèstica del 2015 o els protocols d’actuació en casos de violència de gènere i domèstica, així com les accions de sensibilització i prevenció de l’Àrea de Polítiques d’Igualtat. Els experts van visitar Andorra el mes de febrer passat i van mantenir diverses reunions.