La bandera LGTBIQ+ llueix a la façana de l’ambaixada espanyola amb motiu del Dia de l’Orgull

Amb aquesta acció la legació diplomàtica, seguint el mandat del govern de Madrid, expressa el respecte a la igualtat entre la diversitat, mentre que, via xarxes, Diversand ha recordat les reivindicacions del col·lectiu, entre les quals garantir el canvi de sexe per a totes les persones trans i combatre els discursos d’odi

Comentaris

La bandera al costat de les oficials, en el seu pal.
La bandera al costat de les oficials, en el seu pal.

La bandera LGTBIQ+ llueix des de primera hora d’aquest matí a la façana de l’ambaixada d’Espanya a Andorra, al carrer Prat de la Creu, al costat de les banderes espanyola i de la UE. Aquestes dues darreres estan col·locades en els seus respectius pals i, per tant, onegen. Mentrestant, la bandera arc-iris està fixada a la façana pròpiament dita. És la forma que ha trobat la legació diplomàtica espanyola per complir el mandat que ve donat des del govern central de Madrid. Paral·lelament, des de Diversand, entitat que defensa els drets del col·lectiu al país, han apuntat a les xarxes les reinvidicacions que defensen, entre els quals garantir la possibililtat de canviar de sexe per a totes les persones trans i actuar contra els discursos d'odi.

En efecte, amb motiu del Dia de l’Orgull, Madrid ha decidit ordenar que tots els edificis públics espanyols d’un cert calat -ministeris, ambaixades, ajuntaments…- llueixin la bandera acolorida, el símbol gai, en senyal de respecte o promoció de la igualtat entre la diversitat. I s’ha aprofitat per simbolitzar aquesta igualtat i aquesta tolerància a la diversitat, el dia que internacionalment se celebra el Dia de l’Orgull.

WhatsApp Image 2024 06 28 at 08.
La bandera llueix des de primera hora del matí i durant tota la jornada.

És la primera vegada que a Andorra l’ambaixada s’afegeix a aquesta circumstància. Altres institucions fora del país, però sempre lligades a l’esfera administrativa espanyola, ja havien protagonitzat situacions similars amb anterioritat, generant fins i tot xocs polítics i judicials sobre la utilització de determinades banderes i si això era pertinent o legal o no.

REIVINDIACIONS DEL COL·LECTIU

Per la seva banda, Diversand, l’associació que defensa al país els drets del col·lectiu LGTBIQ+ ha aprofitat la jornada per compartir, via xarxes socials, els principals punts que reivindiquen i que seran part del manifest que es llegirà durant la marxa de l’Orgull prevista per al 3 d’agost. Així, des de l’entitat s’insisteix que cal garantir l’atenció sanitària per a les persones transsexuals, especialment per aquelles que volen fer el canvi de sexe. I, remarquen, “fins i tot en la preadolescència i l’adolescència”. És a dir, abans dels 16 anys.

Un altre punt que consideren essencial és que s’actuï de forma clara i contundent contra els discursos d’odi vers el col·lectiu. Entenen que cal una “regulació” que eviti que aquests es puguin veure tant a les xarxes socials com als mitjans tradicionals de comunicació. Diversand també demana la creació i adopció d’un “pal d’igualtat específic LGBTIQ+. Aquest, apunten, ha de servir “per evitar la discriminació estructural que es dissemina al llarg de lleis, estratègies i actituds de les administracions i la vida pública en general”.

Des de l’associació també es posa en relleu que cal que la legislació sobre protecció i asil també tingui en compte aquelles persones que són perseguides per ser part del col·lectiu. “S’ha de reconèixer la discriminació i persecució per qüestions d’orientació sexual o identitat de gènere com una raó per demanar-lo”, afirmen. Finalment, s’aposta per una “educació inclusiva” amb la qual s’asseguri que “les properes generacions poden créixer en un entorn divers i d’igualtat”.

Etiquetes

Comentaris (14)

Trending