Amb aquesta adhesió, Autea vol tenir un suport més enllà de les fronteres andorranes, així com tenir informació privilegiada de tot el que s'està duent a terme en la primera línia de l'autisme internacional i seguir duent a terme la tasca de defensa dels drets de les persones amb TEA del Principat i la implementació de programes adreçats a millorar la seva qualitat de vida. Les línies estratègiques marcades per AE sobre les polítiques que cal dur a terme insisteixen sobretot en el desenvolupament de programes que donin cobertura durant tot el període vital de les persones amb TEA, sempre en un entorn inclusiu i amb l'abordatge per part de professionals especialitats en el trastorn.
La presidenta de l'associació, Inés Martí, Martí, que ha viscut amb emoció aquest important i transcendental moment per a Autea i per Andorra, ha explicat que "formar part d'una entitat com AE és en certa manera un reconeixement a la tasca duta a terme des de fa molts anys per l'associació que tinc l'honor de representar. Agraeixo a totes les persones que m'han precedit i que és també gràcies a elles, que podem celebrar aquesta gran fita".
Per ser membre de ple dret d'AE es requereix ser una associació legalment constituïda i composta per una majoria de persones amb TEA o familiars, i aquests membres tenen 500 vots a l'assemblea general. La reunió s'ha fet de manera telemàtica, que a no ser per la Covid, hauria d’haver tingut lloc a Cracòvia (Polònia).
Comentaris (1)