La trobada es ven com un punt de reunió per economistes, alts directius i empresaris de parla hispana, de fet l’organització assegura que persegueix l'objectiu d'unir en una única iniciativa les veus líders en aspectes com l'emprenedoria, les tendències macroeconòmiques, la innovació i les noves tecnologies, però al cartell presentat de moment amb quinze ponents no hi ha cap dona.
Aquest fet ha encès les associacions de dones del país que troben inconcebible que a hores d’ara es pugui organitzar un acte així sense tenir en compte de convidar alguna dona empresària o economista. Així ho apuntava Mònica Codina presidenta de l’Associació de Dones d’Andorra en la seva piulada on també afegia alguns exemples de dones que es podrien haver convidat.
Codina ha explicat que no és excusa que sigui una empresa privada qui ho organitza, ja que porta el nom d’Andorra i projecta una imatge del país “que no és la que volem”. Per aquest motiu conjuntament amb Acció Feminista han acordat demanar a l’Institut Andorrà de les Dones que es posicioni i actuï perquè “una de les atribucions de l'Institut és precisament vetllar perquè aquestes coses no passin”, recorda Maria José Espinosa representant d’Acció Feminista al comitè executiu de l’entitat.
Les mostres de rebuig a les xarxes socials no només arriben de portaveus feministes del país sinó també de fora com empresària i activista social catalana Txell Bautista o la periodista de TV3 Ruth Gumbau. La consellera general del grup socialdemòcrata Susanna Vela també ho ha denunciat.
Tot i la polèmica, els organitzadors asseguren que el ritme d’inscripcions va a bon ritme i això que les entrades tenen un preu de 39 euros per només escoltar les ponències i de 250 euros si es vol tenir accés als espais de networking, Coffee Break, Afterwork VIP amb els conferenciants i butaca a les primeres files. Com a regal també inclou una invitació per una festa privada a un local d’oci.
Dels 15 conferenciants que s’han donat a conèixer hi ha Daniel Lacalle, economista i divulgador espanyol, Rubén Manso també economista i exdiputat de Vox al Congrés dels diputats d’Espanya i el CEO de l’empresa organitzadora, Marc Urgell. D'altra banda, també hi apareix el representant d'una empresa, Bit2me, sobre la qual l’Autoritat Financera Andorra manté des dels 2021 una advertència per no disposar de cap autorització i no estar registrada a l’AFA i que, per tant, no hi ha garantia a Andorra de cap protecció als potencials clients o inversors.
Sigui com sigui la intenció, diuen els impulsors del Fòrum, és de convertir l’acte en anual si la valoració d’aquesta primera edició és positiva.