L’Associació per la Síndrome de Down nega malentesos en la seva marxa de la FAAD

Asda es va incorporar en 2019 amb un objectiu de treball conjunt amb la resta d’entitats i ara, amb sols tres components a la federació, aquest objectiu s’ha trencat

Comentaris

El logotip de la FAAD.
El logotip de la FAAD. ARXIU

L’Associació per la Síndrome de Down (Asda) ha sigut l’última en deixar de formar part de la Federació d'associacions de persones amb discapacitat (FAAD). Asda es va unir al 2019 amb l’objectiu de treballar pels drets i oportunitats de les persones en conjunt amb la resta d’entitats de característiques similars. Ara, quan solament queden federades Trana esclerosi múltiple i l’Associació de Malalts Reumàtics, fibromiàlgics i de la síndrome de fatiga crònica (Amare), aquesta finalitat ja no es pot mantenir. Tot i això, asseguren que ha sigut una marxa pacífica, “sense mals rotllos”.

“Nosaltres continuarem treballant en conjunt i buscarem la manera de lluitar  units amb les altres associacions, però, en la situació actual, considerarem que el millor era marxar”, asseguren des d’Asda. El seu objectiu sempre ha sigut sumar, i afirmen que s’hi van unir a la Faad animats per la resta per formar un front unificat. Tot i això, la recent desbandada a la fundació, ha trencat completament la seva finalitat. Per tant, després d’una valoració i de moltes reunions, afirmen, la decisió va ser plegar. “No ens hem enfadat amb ningú, ni tenim mals rotllos. Senzillament hem valorat que això era el millor que podíem fer ara mateix”, indiquen.

Actualment, a la Faad únicament es mantenen Trana i Amare, les darreres associacions. Segons els seus estatuts vigents, això comportaria la dissolució completa, ja que s’hi necessiten com a mínim tres entitats adherides per a mantenir la seva activitat. Des de la Faad afirmen que “aparentment, pinta normal en una situació com aquesta. Cal una anàlisi i una presa de decisions amb serenitat”.

Etiquetes

Comentaris

Trending