L’arribada de mercaderies i el transport es veuren afectats per una convocatòria de vaga a França

Després de les vagues de refineries que afecten el subministrament de gasolineres i l’atur convocat als trens, arriba una gran protesta col·lectiva en diversos sectors

Manifestació aquest diumenge a París.

Els treballadors de sectors com el transport, l'energia, l'educació, la neteja i l'agricultura planegen sumar-se a la crida dels sindicats francesos a una vaga interprofessional aquest dimarts. En aquest context, no només els treballadors de les refineries i els de Gravelines, la planta d'energia nuclear més gran de França, estaran en vaga, sinó també els d'altres professions.

Els empleats de la Societat Nacional de Ferrocarrils Francesos  (SNCF)  han anunciat la seva intenció d'unir-se a la mobilització. Es preveu que la vaga provoqui "greus interrupcions" als serveis de trens, amb fins i tot "un de cada dos trens" afectats en algunes regions, ha assegurat aquest dilluns el viceministre de Transports, Clément Beaune, a France Inter TV.

Molts professors, estudiants i treballadors d'escoles secundàries, preparatòries i universitats també s'uniran a la vaga. Sne-FSU, el sindicat més gran d'educació secundària, ha anunciat al seu lloc web que s'unirà a la vaga general llançada per la Confederació General del Treball (CGT) per exigir un augment salarial davant de la inflació global. La mobilització també es durà a terme als sectors de la salut i l'agricultura. El sindicat del sector de la salut CFDT-Santé també h convocat per mitjà del seu lloc web uns 200.000 treballadors de clíniques privades i geriàtrics a la vaga "per negociacions sobre una nova classificació i salaris dignes". Els convocants han evitat pronunciar el terme ‘vaga general’, tot i que han assegurat que serà una jornada que "marcarà un abans i un després"

Per altra banda, una de cada tres benzineres de França, segons dades del govern, ja no té carburant. Les que encara disposen de combustible acumulen cues quilomètriques de conductors que han de pagar preus encara més alts de l'habitual. La situació està deteriorada per un conflicte laboral i l'executiu Macron amenaça d'intervenir refineries i gasolineres. L'executiu vol pressionar la CGT, el sindicat que principalment manté la vaga que va començar el dia 4. De moment, s'enroquen davant de les direccions de Total, principal petrolera, i d'Esso/Exon. Els treballadors no cedeixen. Els de Total demanen un augment del sou del 10% per compensar la inflació. 

Etiquetes: