Andorra Recerca i Innovació impulsa un programa per a emprenedors a Boston

L’agència pública tanca un acord amb la prestigiosa Richi Childhood Cancer Foundation i promou un concurs al qual destinarà 10.000 euros per a les despeses dels guanyadors

Logotip de la fundació amb la qual s'ha arribat a un acord. ARXIU

Un acord de col·laboració entre la Richi Childhood Cancer Foundation de Boston-MA i l’Andorra Recerca i Innovació (ARI) permetrà als emprenedors d’Andorra participar en un programa de prestigi internacional amb altres emprenedors en innovació en salut d’arreu del món a través de l’ecosistema de Boston.

 

La participació en el Richi Entrepreneurs Boston Immersion Program té una durada de dues setmanes durant les quals, segons el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo,  “els beneficiaris podran gaudir d’un seguit d’esdeveniments i formacions que els permetrà connectar-se amb inversors, experts del sector, institucions públiques i privades, i consultors i d’altres actors relacionats. L’objectiu és que puguin conèixer de primera mà les oportunitats existents, les millores que poden incorporar al seu negoci i aprofitar un ambient internacional amb experts del sector de la innovació en salut per establir-hi vincles”.

En aquest sentit, el director d’Andorra Recerca i Innovació, Marc Pons, ha explicat que “en el context actual, després de l’impacte de la pandèmia per causa de la Covid-19, amb una població cada cop més envellida i un descens de la natalitat, és indispensable començar a trobar eines que ens permetin gaudir d’una bona qualitat de vida, les quals també ajudin a promoure una millor salut, pràctiques saludables i innovacions que generin una major eficiència dels nostres recursos”.

Podran optar-hi els emprenedors que presentin alguna solució innovadora a reptes actuals en l’àmbit de la salut, el benestar i l’esport. L’empresa guanyadora rebrà una ajuda econòmica de fins a 10.000 euros que es destinarà a la participació en Richi Entrepeneurs Boston Immersion Program, durant dues setmanes. Inclourà la participació d’un o dos membres de l’equip (normalment càrrecs de responsabilitat: CEO, CTO, CSO) i les despeses del viatge i allotjament.

Els principals requeriments per optar-hi són que les empreses candidates han de demostrar que la seva solució és aplicable al nostre país; han d’estar establertes a Andorra o, en cas contrari, formar part d’un equip de treball amb algun partner andorrà; han d’estar interessades en explorar l’ecosistema de Boston. Els sectors d’activitat han d’estar relacionats amb l’àrea de ciències de la vida (Biotech, Medtech, Diagnòstic o Salut Digital). Les aplicacions poden impactar en diferents àrees: salut, qualitat de vida, esports, etc. L’empresa hauria de tenir un potencial clar de creixement i una estratègia de protecció intel·lectual definida. L’equip ha de presentar habilitats en llengua anglesa. La solució desenvolupada ha de comptar ja amb algun prototip o prova de concepte. Es requereix evidència científica o tecnològica del seu enfocament tècnic. L’empresa atén una necessitat global no satisfeta d’interès per al mercat objectiu i per a la indústria. La solució ha de complir amb la regulació vigent al Principat d’Andorra. Les candidatures es podran presentar fins al 15 de setembre del 2021, enregistrant-se a través de la plataforma F6S en aquest enllaç