Ad.Hoc denuncia davant el Constitucional els incompliments que entenen es fan de la Carta Magna

El moviment ha fet arribar una carta al TC tot posant en relleu que, al seu entendre, es vulneren fins a quatre articles, com ara el que obliga a preservar el territori per a les generacions futures o el del dret a l’habitatge

Comentaris

Membres d'Ad.Hoc durant una trobada pública.
Membres d'Ad.Hoc durant una trobada pública.

El moviment Ad.Hoc ha denunciat que algunes de les actuacions permeses els darrers anys pel Govern i la resta d’administracions vulneren articles de la Carta Magna. I ho han fet davant el garant del seu compliment: el Tribunal Constitucional. En una carta enviada a la institució, han posat en relleu incompliments de disposicions com la protecció d’un equilibri ecològic de cara a les generacions futures o el dret a un habitatge digne.

En l’escrit, enviat ara fa un mes i que, ara, s’ha volgut fer públic, els responsables del moviment expliquen que fan cas a l’article 23 del text constitucional, que parla de “dirigir-se als poders públics”. I per això es dirigeixen al TC, com a “intèrpret suprem” de la Carta Magna.

“Considerem important i necessari ressaltar alguns incompliments que al nostre parer erosionen i fins i tot menystenen la Constitució”, apunten des d’Ad.Hoc. Així, argumenten que “la modificació i comercialització excessiva del territori andorrà altera completament articles sencers”. Entre ells, el 31, que “ens mana de mantenir per a les generacions futures un equilibri ecològic racional en l’atmosfera, l’aigua i la terra”, el 32, que “suggereix a l’Estat a intervenir, en l’economia de mercat, en el desenvolupament de la societat i el benestar general” o el 33, “on es demana que els poders públics promoguin les condicions necessàries per fer efectiu el dret a tothom a gaudir d’un habitatge digne”. També el 34, on “s’encomana a l’Estat de garantir la conservació del patrimoni històric, cultural i artístic d’Andorra”.

El moviment recorda que “la ciutadania andorrana va rebre la Constitució amb molta il·lusió i esperança”, com a “un document assenyat i respectuós del nostre petit país, que exposa i defineix un marc equilibrat  que ha de permetre  un desenvolupament harmoniós en matèria social, econòmica, mediambiental i cultural”. En canvi, lamenten la percepció que “el mandat i directrius envers els poders públics i ciutadania amb el pas del temps s’han anat menystenint i degradant”. I aquest és l’avís que es vol fer a l’organisme.

Etiquetes

Comentaris

Trending