“És un programa ambició però molt necessari”, ha posat en relleu Marsol tot recordant que l’objectiu és “facilitar la inserció de les persones amb discapacitat i garantir-los una igualtat d’oportunitats efectiva”. Així ho ha indicat durant l’acte de signatura de l’entrada de tres empreses més -Epizen, Andorra 2.000 i Idean- al programa.
Amb aquests ja són 33 els convenis rubricats des del ministeri. Això permet que hi hagi 39 persones treballant. Tot i això, Marsol admet que encara hi ha camí a recórrer. Al registre es tenen inscrites 26 discapacitats més, a l’espera de la seva oportunitat. “Ens agradaria que tothom que tingui capacitat de treballar en un lloc ordinari el pugui trobar”, ha assegurat, lamentant que “molts cops hi ha tabús i és una pena”.
En aquest sentit, ha recordat que el programa es vehicula des del departament d’Ocupació. És qui s’encarrega de buscar persones que s’inscriuen al registre, s’analitza el perfil i es busca una empresa que ofereix un lloc de les característiques que s’adaptin a la persona. També se la forma i es mira d’ajudar l’empresa si cal fer algun canvi perquè l’activitat del treballador sigui més fàcil, durant els cinc anys de contracte, es fa un seguiment.
Justament, tres noves empreses s’han sumat al programa: Epizen, Andorra 2000 i Idean. Els seus responsables han valorat els aspectes positius que té incorporar una persona d’aquestes característiques al seu equip laboral. “Aporten cohesió al grup”, ha assegurat Víctor Mundó, d’Idean, mentre que Ester Cusiné, representant de la societat gestora del centre comercial lauredià ha apuntat que “ens fan ser millors i més tolerants”.