Salut recomana vacunar contra la bronquiolitis nounats, lactants i menors de 2 anys vulnerables

El ministeri facilitarà el fàrmac Beyfortus® gratuïtament i aquest estarà disponible en els centres administradors, que tant pot ser l’hospital en el cas dels acabats de néixer com els CAPs

Comentaris

El Beyfortus és el fàrmac amb el qual es fa el tractament.
El Beyfortus és el fàrmac amb el qual es fa el tractament. ARXIU

El ministeri de Salut ha emès una recomanació per administrar el fàrmac Beyfortus® (nirservimab) contra el virus respiratori sincicial (VRS), l’origen de la bronquiolitis, als nounats, lactants i infants menors de 2 anys amb factors de risc residents al Principat. La recomanació es pren amb l’objectiu de protegir la població infantil més vulnerable de la malaltia greu per VRS durant la temporada 2024-2025, vista l’efectivitat del fàrmac en els infants als quals se’ls ha administrat i l’evidència del funcionament d’aquest tractament.

Enguany ja s’ha posat en marxa el tractament sense els dubtes de l’any passat, en què es va anar tard per a malestar de professionals de la medicina i famílies. Al final es van poder vacunar els infants més vulnerables. En aquesta ocasió, s’ha definit quina és la població diana d’aquesta mesura. Són tots els infants nascuts a partir de l’1 d’octubre del 2024 i fins al 31 de març del 2025; tots els nascuts entre l’1 d’abril i el 30 de setembre d’enguany que no hagin rebut cap dosi anterior de nirsevimab; i els infants menors de dos anys amb factors de risc, hagin o no hagin rebut una dosi anterior d’aquest fàrmac.

Un nadó lactant amb bronquiolitis a l'hospital

Relacionat

L’arma contra la bronquiolitis

El ministeri de Salut facilitarà el fàrmac gratuïtament i aquest estarà disponible en els centres administradors. El període principal per a la seva administració serà de l’1 d’octubre del 2024 al 31 de març del 2025. L’administració per a nounats serà a l’hospital, en acabar de néixer, mentre que en el cas dels infants que han nascut entre l’1 d’abril i el 30 de setembre d’enguany, que no hagin rebut cap dosi anterior de nirsevimab, es farà als centres d’atenció primària (CAP) amb cita prèvia. 

Pel que fa als infants menors de dos anys amb factors de risc, el servei de pediatria del SAAS, amb la col·laboració dels professionals d’atenció primària, identificarà els infants que compleixin els criteris per rebre el fàrmac i contactaran amb les famílies per programar una cita a l’Hospital de Dia. En el cas dels infants que neixin a centres hospitalaris de fora d’Andorra entre l’1 d’octubre del 2024 i fins al 31 de març del 2025 i que no rebin el fàrmac en néixer, l’administració també es farà als CAPs, demanant cita prèvia.

Etiquetes

Comentaris

Trending