Salut no preveu ni canvis ni més recursos en el laboratori que analitza la droga que es comissa

El ministeri recorda que el servei disposa dels convenis de col·laboració amb altres institucions públiques per determinar la concentració del principi actiu en les mostres analitzades

Instal·lacions del laboratori central de salut pública.
Instal·lacions del laboratori central de salut pública.

El ministeri de Salut no preveu, ara per ara almenys, fer canvis en el laboratori central de salut pública (LCSP) que, entre altres coses, analitza la droga que la policia eventualment comissa. Amb tot, el ministeri recorda que “realitza una avaluació constant de l’evolució i millora dels seus diferents departaments, adaptant-los a les necessitats identificades per garantir un servei de qualitat i protecció de la salut pública”. La resposta ve a tomb de la seva intervenció en casos d’estupefaents com el de la biòloga alemanya que ha estat un mes empresonada fins que un laboratori privat ha acabat determinant que les micropastilles que se li van confiscar no es podien considerar droga i s’ha hagut d’alliberar la dona.

Segons el ministeri de Salut, el laboratori central de salut pública “compta amb tècniques especialitzades per a l’anàlisi de diversos productes, incloent la detecció de substàncies estupefaents”. No obstant això, indica les fonts governamentals oficials consultades, “en determinats casos, el laboratori disposa de convenis de col·laboració amb laboratoris d’organismes públics especialitzats per a la determinació de la concentració del principi actiu en les mostres analitzades”. La qüestió, no esmentada per les fonts oficials, és que aquestes analítiques que se sol·liciten en centres, per exemple, de Madrid, poden trigar dies i setmanes, amb la qual cosa un ‘innocent’ pot estar temps entre reixes esperant una decisió definitiva i indubtable.

Drogotests similars als que usa la policia andorrana.

Relacionat

Els reactius que usa la policia per analitzar droga estan homologats, diferent és el procediment

Pel que fa als mitjans, exposen les fonts governamentals oficials consultades, “el laboratori compta amb els mitjans necessaris per dur a terme la tasca encomanada, tant sigui de forma autònoma com a través de col·laboracions amb altres laboratoris”. I és en aquest marc quan s’afirma que, “de moment, no es planteja la necessitat de més recursos a curt termini, tot i que el ministeri de Salut realitza una avaluació constant de l'evolució i millora dels seus diferents departaments, adaptant-los a les necessitats identificades per garantir un servei de qualitat i protecció de la salut pública”.

Comentaris (1)

Trending