Salut farà de mediador en el ‘conflicte’ entre el SAAS i els veïns de l’edifici Ròdol

La propietat dels locals un s’hauria de desenvolupar el projecte de salut mental ambulatori (Crèdit Andorrà) trasllada tota la responsabilitat al llogater

Una imatge de l'edifici Ròdol, a Escaldes.
Una imatge de l'edifici Ròdol, a Escaldes. Toni Solanelles

El ministeri de Salut assumirà un paper de moderador, de mediador, per intentar que els veïns de l’edifici Ròdol d’Escaldes i el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) puguin arribar a un acord que satisfaci les dues parts i, d’aquesta manera, es pugui desencallar, per dir-ho així, el projecte de salut mental ambulatori que es preveu que es pugui desenvolupar en locals d’aquell immoble. Amb tot, l’entesa no es preveu gens fàcil.

Veïns de l’edifici s’han reunit recentment amb la ministra de Salut, Helena Mas, per exposar-li els seus neguits i fer-li saber que una part important de la comunitat de propietaris, que no pas tota, no està d’acord en què s’ubiquin dependències de salut mental en l’edifici. Especialment en llocs que comporten haver de compartir espais comunitaris. “Sembla ser que la ministra convocarà una reunió informativa amb tècnics del ministeri i els veïns de la comunitat perquè ens expliquin el projecte que encara hores d’ara ningú ens ha explicat”, han afirmat fonts veïnals.

Una imatge de l'edifici Ròdol, al carrer Josep Viladomat d'Escaldes.

Relacionat

Veïns de l’edifici que ha d’acollir noves dependències de salut mental es revolten contra el servei

Les mateixes fonts han assegurat que Crèdit Andorrà, com a propietari dels locals arrendats al SAAS per desenvolupar-hi l’esmentat projecte, hauria enviat fa pocs dies una nota al conjunt de veïns de l’immoble “al·legant que ells lloguen un local i que en tot cas la responsabilitat del que es faci a dins correspon al llogater”. Qui no ha respost formalment a les preocupacions veïnals, segons les fonts consultades, és el SAAS. I això genera un malestar creixent.

En aquest sentit, i davant la resposta que l’operador sanitari sí que va donar a l’Altaveu en qüestionar el gestor sanitari sobre la polèmica sorgida, les fonts veïnals consultades indiquen que “és molt lleig intentar desqualificar davant de la opinió pública als veïns d’una comunitat imposant-los la instal·lació d’un centre sanitari d’aquestes característiques per no recular i pensar que s’han equivocat en la decisió del lloc d’instal·lació”.

L'edifici que hauria d'acollir els futurs serveis de salut mental, que deixaran l'hospital.

Relacionat

El SAAS troba “impròpia dels temps actuals” l’oposició dels veïns als serveis de salut mental

Les mateixes indiquen que els veïns que han estat adquirint habitatges des del 1999 “no podem acceptar sense queixar-nos legítimament d’aquesta instal·lació que passa per zones comunes sense cap mesura de separació ni seguretat i més sense haver-ho ni comentat als afectats”. Alhora es considera que “el que haurien de fer és projectar un veritable centre de salut mental en un edifici exclusivament per al tractament d’aquests pacients com es mereixen i no buscar un pegat com el que volen fer”.

Comentaris (3)

Trending