En concret, els socialdemòcrates han fet dues propostes de modificació al document. La primera, més de matís. Es demana que es faci referència al fet que no només Andorra Endavant ha denunciat la situació al transport sanitari sinó que altres grups parlamentaris també se n’han fet ressò. A banda, consideren important especificar que la contractació dels serveis de transport sanitari assistit no medicalitzat “ha estat, des de l’inici, problemàtica i insuficientment gestionada i que els darrers anys les emergències s’han cobert a través d’un model que no ha sabut aprofitar les sinergies entre serveis implicats”.
És en la segona esmena on s’aporta la proposta que el Consell General faci l’encàrrec esmentat a Govern: el de creació d’un pla per organitzar de forma integral les emergències sanitàries extrahospitalàries. Aquest s’hauria d’impulsar “des d’una visió global de prestació del servei amb la participació de tots els agents implicats” i en termini màxim de sis mesos.
A la vegada, també s’eliminen les propostes d’Andorra Endavant sobre la cancel·lació del concurs per incompliment del contracte i el pla d’optimització dels recursos d’emergència sanitària amb la participació dels col·lectius, professionals i sindicats en un termini de mig any. “Es tracta de fer una encomana al Govern factible i realista i que, sobretot, no perjudiqui els usuaris del transport sanitari no medicalitzat”, es defensa des del grup parlamentari socialdemòcrata.