El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) va comunicar dimarts l’adjudicació del nou concurs de transport sanitari en favor d’Ambulàncies Valira. Tots els actors intervinents estan molt amatents. La branca sanitària de l’USdA és la primera, per exemple, que vetllarà que es compleixi escrupolosament el plec de condicions i el conveni col·lectiu que, finalment, no entra en vigor fins que no sigui efectiva la nova concessió, circumstància que es donarà a partir de dijous de la setmana que ve. Per tant, el personal no té dret a cobrar res de més ni de l’abril ni de les primeres setmanes de maig.
Des del SAAS també s’està molt a l’aguait de tot plegat vist el treball que es va fer al seu dia amb els representants del personal i l’adjudicatària que finalment va renunciar al contracte i ara, en gran part, torna a ser la mateixa que era. Certament, ha quedat fora de l’equació Ambulàncies Carlemany, que en aquesta ocasió no feia UTE amb Valira i es va quedar de retén i suport logístic per a ADP en el cas que aquesta darrera s’hagués adjudicat el servei. En definitiva, la flota d’ambulàncies de Carlemany estava al servei d’ADP.
I ADP, s’ha dit, des del punt de vista qualitatiu va fer la millor oferta. Però anava molt per sobre del que pretenia el SAAS a nivell econòmic. En efecte, l’operadora ja va incrementar un 40% la dotació econòmica anual, fins a situar-se en 1,5 milions d’euros d’injecció cada any. ADP va proposar fer-se càrrec del servei però amb una partida que s’havia d’incrementar d’un 15% respecte d’aquests 1,5 milions d’euros, és a dir, en sol·licitava més d’1,7 milions.
Per la seva banda, Ambulàncies Valira, la filial d’Egara, va posar sobre la taula una proposta econòmica lleugerament per sota del fixat pel SAAS. Tot just, segons fonts coneixedores del concurs, amb una rebaixa d’uns 60.000 euros. O el que és el mateix, la proposta econòmica de l’empresa licitadora que finalment ha guanyat suposava un estalvi al SAAS del 4% anual respecte del que tenia projectat.