Montaner ha insistit a defensar la proposta d’acord que ha presentat i que, bàsicament, persegueix que el ple del Consell exigeixi a Govern que canviï de tàctica amb la crisi del transport sanitari, perquè entenen que “la mediació no està funcionant ni ho farà” i aposti de forma decidida perquè sigui el mateix SAAS qui assumeixi el servei. En aquest sentit, ha apuntat que el problema és de base. Més concretament, del plec de bases. “No contemplava tots els costos; no es va calcular bé”, ha afirmat. I la conseqüència és que “l’empresa perd diners i acaba pressionant els treballadors”.
I això, avisa, va a pitjor. Tant que “estar amenaçant de marxar”, fet que comportaria que “en quatre dies ens quedéssim sense ambulàncies”. I, per això, denuncia que “no podem acceptar aquesta inacció de Govern”. De fet, s’ha volgut preguntar “què farem si l’empresa ens deixa en ple hivern” i ha recordat que “ja hi va haver 30 dies sense servei i SUM i bombers van fer com podien”.
Per això, defensa que la solució aportada des d’Andorra Endavant és la més adient. Afirma, a més, que té el suport dels sindicats i dels mateixos professionals del servei. Per això, confia que pugui rebre el suport de tot el Consell. Fins i tot de Demòcrata que, ha remarcat, tenia “promeses” fetes als treballadors.
Aquí és on ha assegurat que, aquest matí, s’ha trobat amb el ministre portaveu, Guillem Casal, i de la conversa hauria sortit, sempre segones les seves paraules, el fet que “ho reconsideraran”. Contactat per Altaveu, el portaveu del Govern, que en roda de premsa aquest dimecres va deixar clar que, per ara, no es plantegen absorbir el transport sanitari, ha admès la conversa, però ha apuntat que s’ha limitat a dir que no tenia “cap problema” davant de l’oferiment de Montaner de passar-li informació. “Jo no he dit ni sí ni no”, ha apuntat.
SOBRE L’ACORD D’ASSOCIACIÓ
Carine Montaner també s’ha referit a les negociacions amb la Unió Europea. Bàsicament per vanagloriar-se del fet que la seva formació va ser la primera a demanar la suspensió del procés de converses i a avisar dels riscos que presentava tot plegat. En aquest sentit, ha advertit que l’organisme comunitari no acceptarà la fiscalitat indirecta actual i reclamarà un IGI mínim del 15%. “Tot el que havíem dit s’ha demostrat ara amb les declaracions del vicepresident de la Comissió Europea”, ha apuntat i ha indicat que “hi ha moltes qüestions que poden fer trontollar el nostre equilibri”.