Els metges admeten que les visites telemàtiques “han arrelat molt”

Una part cada vegada més important de les consultes diàries que fan els especialistes i, sobretot, els generalistes són no presencials

Una persona a la consulta del metge. ARXIU

Els metges admeten que les visites telemàtiques, des que es van regular com a tals i és reconeguda aquesta modalitat de consulta, “han arrelat molt i molta gent les demana”. Amb tot, els professionals de la medicina avisen que no tot es pot resoldre de manera no presencial per molt que molts pacients considerin que és una fórmula més fàcil o àgil.

La vocal del Col·legi de Metges i facultativa generalista i referent Roser Bellmunt ha explicat que e visites no presencials “la gent en demana sovint” i “hi ha casos que es poden fer però d’altres que no”. En aquest senti, la metgessa ha explicat que hi ha moltes ocasions que la visita telemàtica es converteix en una mena de primer filtre o aclariment de dubtes perquè “acabes demanant al pacient que et vingui a veure perquè l’has d’explorar”.

Els metges alerten de risc de desbordament per l’Òmicron

Amb la irrupció de la variant Òmicron el coronavirus, molts metges atenen actualment una mitjana de cinquanta pacients al dia. Aquesta xifra inclou consultes Covid però també per a d’altres patologies (tres de deu aproximadament) i mescla visites presencials amb telemàtiques. Les consultes no presencials es fan sobretot, encara que no només, a atenció primària.

Etiquetes: