Casal ha afirmat que “regular un àmbit complicat i extremadament tècnic” amb sis pàgines que contenen set articles, dues disposicions transitòries i tres de finals “és un risc”. I que cal fer aquest exercici de manera “reflexionada i tenint en compte el que es vol aconseguir a futur”. Alhora, ja ressaltat el també titular d’Agricultura i Ramaderia, el text d’Andorra Endavant evidencia “certa desvinculació amb la realitat del sector primari”, amb qui cal anar de bracet en la regulació del cànnabis.
El ministre ha apuntat que “una llei no es fa en dos dies” i s’ha mostrat, clarament, contrari al fet que la iniciativa respongui a “un cas concret”. Per això, ha considerat que la proposta d’Andorra Endavant pot ser “perillosa i frívola” i, a la vegada, ha recordat que “té un cert punt d’oportunisme polític”.
Per Casal, el text també evidencia una “desvinculació” amb els agricultors, amb qui, ha recordat “fa temps que parlem” sobre la possibilitat d’impulsar la “indústria” del cànnabis al país. “Sé el que volen i què demanem i estem treballant en l’estructura d’un vehicle en el qual puguin participar i nodrir-se d’aquesta futura indústria”. I això, ha remarcat, sense que “hagin de deixar de fer altres cultius per fer cànnabis”.
Així, ha deixat clar que “volem regular una indústria dirigia al sector medicinal”. Aquesta tindrà “uns controls molt estrictes per a la importació” així com “un control de la traçabilitat des de l’entrada a la sortida del producte”. Tot per aconseguir “donar rendibilitat al sector per mantenir els nostres prats i el nostre ecosistema nacional”.
Comentaris (9)